Сесія Чернівецької обласної ради розглянула першочергові заходи з посилення фінансово-бюджетної дисципліни, мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку області та підвищення відповідальності посадових осіб за економне і раціональне використання бюджетних коштів. Запропонований антикризовий пакет депутати відправили на доопрацювання. В його обговоренні взяли участь народні депутати Михайло Папієв (Партія регіонів) та Петро Гасюк (БЮТ).

Для мінімізації негативного впливу на економіку Буковини депутати пропонують забезпечити у 2009 році бездефіцитність місцевих бюджетів, скоротити поточні видатки з місцевих бюджетів та видатки на утримання органів управління щонайменше на 10 відсотків, видатки за захищеними статтями бюджету здійснювати лише в межах наявних ресурсів.

Збільшити бюджетні надходження депутати планують за рахунок передачі в оренду державного та комунального майна винятково на конкурсних засадах, запровадження вільного продажу земельних ділянок для реалізації інвестиційних проектів на аукціонах, приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

Народний депутат Михайло Папієв запропонований антикризовий пакет для Чернівецької області визнав недостатнім та звернув увагу на те, що у ньому відсутній ґрунтовний аналіз розвитку економіки в умовах світової кризи, ризиків безробіття та наслідків повернення заробітчан.

Сесія прийняла антикризову програму за основу та відправила її на доопрацювання.

Чернівці.