Їх озвучив лідер одноіменного блоку народний депутат Володимир Литвин, перебуваючи на Тернопільщині. Перший варіант — БЮТ, «Наша Україна» і Блок Литвина — найреальніший за умови, що в «Нашій Україні» визначаться, чого хочуть. Принаймні, за словами В. Литвина, 37 депутатів цієї фракції готові проголосувати за створення більшості в такому вигляді. Другий — «Наша Україна», Партія регіонів і Блок Литвина — швидше гіпотетичний, ніж здійсненний. Якщо буде реалізовано третій вариант — БЮТ і Партія регіонів, — то країну очікуватимуть тяжкі випробування.

Володимир Литвин переконаний: він має моральне право апелювати до політичних сил помаранчевого табору, щоб вони врешті-решт розпочали між собою діалог. Результати таких переговорів можуть бути позитивними, і вже наступного тижня, на думку політика, з’явиться нагода сформувати парламентську більшість і обрати Голову Верховної Ради. Не можна сьогодні гнати країну на дочасні парламентські вибори. Треба думати, як забезпечити прозорість і демократичність проведення виборів Президента, вважає В. Литвин.

Відповідаючи на запитання місцевих мешканців, народний депутат, зокрема, зазначив, що українська влада хоче усі негаразди списати на світову кризу. Тим часом маємо дешеву сировину, яку намагаються з усіх сил виштовхати за кордон, і бідного селянина. На думку політика, потрібно створювати умови для того, щоб переробляти вироблене в Україні, наситити внутрішній ринок, а продавати те, що залишиться.

Крім того, під час відвідання Тернопільського державного медичного університету імені

Івана Горбачевського Володимиру Литвину присвоєно звання почесного професора цього вузу.

Тернопільська область.