Учора голова Народної партії та лідер однойменного блоку Володимир Литвин відвідав Тернопільську область, де під час прес-конференції повідомив, що найближчим часом народна партія має намір ініціювати Всеукраїнський референдум стосовно змін до виборчого законодавства.

В. Литвин зазначив, що сьогодні має відбутися засідання політвиконкому Народної партії, під час якого планується прийняти рішення про початок кампанії з підготовки такого референдуму, бо самостійно «Верховна Рада не прийме змін до виборчого законодавства, оскільки це означатиме голосувати проти себе». «Ми будемо ініціювати створення ініціативних груп, які звертатимуться до ЦВК, щоб вона, розглянувши відповідні документи, дала дозвіл на збирання підписів. У такий спосіб ми будемо тиснути на своїх колег, Верховну Раду. Якщо ми зберемо необхідну кількість підписів щодо проголошення референдуму, то Верховна Рада або сама прийме рішення щодо зміни виборчої системи, або буде референдум, який змусить парламент прийняти таке рішення», — зазначив В. Литвин. За його словами, це буде «або пряма дія, або цивілізована форма тиску на Верховну Раду, щоб змусити її прийняти відповідне рішення».

У ході поїздки до Тернопільської області В. Литвин зустрівся з мешканцями смт Дружба, міст Заліщики та Бучач, працівниками ТОВ «Бучачагрохлібпром», студентами і викладачами Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.