30 листопада відбудуться дочасні вибори міського голови Рівного. На цю посаду претендували 24 кандидати, проте у ході перегонів двоє з них зняли свої кандидатури. Про високу конкуренцію свідчить той факт, що на посаду міського голови претендують двоє колишніх голів Рівненської облдержадміністрації, троє представників нинішньої міської влади, представники бізнесу.

Нинішні вибори вкотре засвідчили, що на владу претендують люди не бідні, яких фінансово підтримують впливові структури. Про це, зокрема, свідчить кількість ефірів на приватних телеканалах, рекламних роликів, агітаційних матеріалів та наметів... На жаль, і цього разу не обійшлося без адмінресурсу, оскільки найвищі чиновники з обласної влади відверто в телеефірі заявили про свою підтримку одного з кандидатів.

Тим часом територіальна виборча комісія відчуває гостру нестачу фінансування. За словами голови тервиборчкому Михайла Банацького, на організацію виборів міського голови Рівного станом на 25 листопада надійшло лише 577,9 тисячі гривень за потреби 1 мільйон 126 тисяч гривень.

Рівне.