Нинішній склад Верховної Ради може уникнути дочасних виборів і вивести Україну з кризи. Про це заявив лідер одноіменного блоку Володимир Литвин під час візиту до Чернівецької області. Він зустрівся з мешканцями Герца та Герцаївського району, працівниками Чернівецького міського комунального «Автобусно-тролейбусного підприємства», поспілкувався зі студентами та викладачами Чернівецького торговельно-економічного інституту та Буковинського державного медичного університету.

Політик переконаний, що в Україні відбуваються трагічні події, які є наслідком загальної некерованості, перетворення держави на територію. В історії ці події, на думку політика, буде визначено саме в цьому ключі.

Нині, на його переконання, політикам треба відкласти свої особисті політичні плани і разом рятувати країну. Натомість влада до перспективи економічної катастрофи додала політичну безвідповідальність. «Ця неоднозначна ситуація має об’єднати владу та політиків», — зазначив Володимир Литвин і додав, що треба прийняти пакет рішень, які б підтримали життєдіяльність країни. Крім того, на його переконання, криза свідчить, що реформи не можна замінити розмовами.

«Є три вірогідні сценарії: коаліція на базі БЮТ, коаліція на базі Партії регіонів і коаліція БЮТ та ПР, — зазначив лідер одноіменного блоку і додав: — Треба забути про вибори і працювати».

Також В. Литвин зазначив: «Складається враження, що українська влада зраділа, коли почалася світова криза, вона сприйняла її як індульгенцію, як алібі. На її думку, це той чинник, який зможе виправдати безгосподарність». Володимир Литвин переконаний: «У ситуації, що склалася, найголовніше зробити все можливе для того, щоб країна почала працювати».

Відповідаючи на запитання стосовно шансів України стати частиною Європи, В. Литвин відповів: «Я переконаний, що курс України має бути на Україну. Сьогоднішній так званий курс на Європу — це стукання в зачинені двері. Ми розмовляємо з Європою, як бідний родич розмовляє з багатим». Володимир Литвин також зазначив: «Я був проти того, щоб Україна брала гроші в борг у МВФ. Ці гроші абсолютно нічого не дадуть простим людям».

Фото Петра ГОНЧАРА.