ВВП минулого місяця вперше за три роки знизився на два відсотки, а промислове виробництво порівняно з жовтнем 2007 року обвалилося майже на 20 відсотків. Такі дані Держкомстату оприлюднив на вчорашній зустрічі з трудовим колективом заводу «Артем» народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль.

Українська промисловість виробляє дедалі менше продукції вже третій місяць поспіль. Такої тенденції не спостерігалося протягом десяти останніх років. А спад промислового виробництва в столиці вже сягнув 7,4 відсотка. Розвиток негативних тенденцій призведе до того, що працівники, зайняті на столичних підприємствах — а це більш як 170 тисяч осіб, залишаться без роботи.

Врятувати від руйнівних наслідків економічної кризи, забезпечити благополуччя киян може тільки активна та всебічна підтримка промисловості, переконаний В. Горбаль. Саме з цією метою у столиці утворилася громадська ініціатива «Стабільність для Києва», до якої увійшли керівники промислових підприємств з великим досвідом роботи, директори найбільших столичних заводів, науковці, економісти та фінансисти. Очолив ініціативну групу народний депутат від ПР Василь Горбаль.

Також на зустрічі з трудовим колективом заводу «Артем» він представив основні пункти розробленої спільно з ініціативною групою комплексної програми збереження промислових підприємств столиці в умовах економічної кризи «Шляхи стабілізації промисловості Києва та підвищення життєвого рівня киян». За його словами, у програмі викладено реальні кроки, які забезпечать розвиток сучасних технологій та інновацій у промисловості, збережуть робочі місця та дадуть змогу підтримати підприємства. Серед першочергових завдань передбачається встановлення нормальних тарифів для столичних підприємств, запобігання спекуляціям землею, відкриття першочергових кредитних ліній тощо.

Василь Горбаль впевнений, що реалізація програми дасть можливість зберегти столичні промислові підприємства та зможе стати прикладом успішної стратегії, яку використовуватимуть для боротьби із наслідками економічної кризи у державі.