Севастопольська влада готова надавати практичну допомогу в реалізації землі на вторинному ринку або формувати інвестиційні пакети з освоєння «проблемних» ділянок. «Ми почали роботу, яку раніше не здійснювали, — це робота із вторинним ринком землі», — зазначив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.

Місцеві депутати попередніх і нинішнього скликань, за його словами, виділили багато земельних ділянок для бізнесменів, які «не знають, що з ними робити: ні продати не можуть, ні реалізувати інвестпроект».

З метою надати допомогу таким людям і вирішили в міськдержадміністрації розробити «Порядок здійснення діяльності з контролю за використанням земельних ресурсів на вторинному земельному ринку міста Севастополя», який, за словами С. Куніцина, пройшов перше читання.

Голова СМДА пояснив свою зацікавленість тим, що у виділених ділянках зосереджено «серйозний ресурс, від якого можна одержати вигоду». І завдання — вивести з «тіні цю ситуацію». Значні масиви севастопольських угідь було передано депутатами під грандіозні інвестиційні обіцянки. Але через те, що земля «гуляє», городяни роками не можуть дочекатися обіцяних квартир, нових доріг чи відремонтованих комунікацій.

Севастополь.