Коли похмурий ранок стає погожим сонячним днем, це вже диво. Таким видалося в невеличкому волинському райцентрі Локачі 21 листопада. Мало того, що в п’ятницю в селищі вирував гомінкий ярмарок, що релігійне свято і всі Михайли, Михайловичі та Михайлівни почувалися цього дня іменинниками.

Не оминув святковий настрій і місцеве поштове відділення, де проходив день передплатника. Цей захід проводили в Локачах і раніше, однак з таким розмахом і так цікаво — вперше. Щоб свято вдалося, постарався начальник центру поштового зв’язку №7, що в місті Горохів, Петро Рузак.

Присутніх пригощали кавою і печивом, грала музика, серед передплатників розігрувалась лотерея, а гості — поштовики з міста Горохова — порадували всіх концертом свого аматорського колективу. Та найголовніше, у відділенні від початку і до кінця було людно. Не була обділена увагою читачів і наша парламентська газета. Добрий почин зробив колишній працівник місцевого вузла зв’язку, а нині пенсіонер Микола Климчук, продовживши передплату на 2009 рік.

«Голос України» читаю з першого номера, — розповідає Микола Іванович. — Газета мені подобається ґрунтовністю публікацій, цікавим викладом порушених тем. Читаю все, починаючи з першої до останньої сторінки. Цікавлюся політикою, економікою, історією, спортом... Стежу за подіями у Верховній Раді, переживаю, коли депутатам не вдається досягнути порозуміння. «Голос України» став для мене ніби вікном у світ.

Приємно подивувала і місцева представницька влада. Голова районної ради Микола Усік та його заступник Микола Блажко не лише прийшли до поштового відділення, щоб привітати зв’язківців з їхнім недавнім святом і засвідчити серед передплатників свою присутність, а й самі активно долучилися до свята. Першим виданням, яке передплатили обидва керівники районної ради, був саме «Голос України».

Наступного року моя сім’я отримуватиме вісім різних видань, — зізнається Микола Усік. — Але «Голос України» буде серед них на першому місці, бо ваша газета, як жодна інша, широко висвітлює роботу органів місцевого самоврядування. Як і цього року, 2009-го всі працівники апарату Локачинської районної ради отримуватимуть «Голос України». Хочемо, щоб коло читачів газети ставало якомога ширшим, щоб її можна було почитати в усіх бібліотеках.

Добрих слів заслуговують і поштовики району. Протягом цього року вони зуміли в півтора раза збільшити передплату «Голосу України». Начальник Локачинського поштового відділення Ольга Савицька, яка працює у зв’язку вже понад два десятиліття, намагається все зробити, щоб коло читачів нашої газети щоразу зростало.

Волинська область.

На знімку: юний поштарик Андрійко активно пропагував на дні передплатника нашу газету.

Фото автора.