Футбол. Учора київські динамівці прибули до Лондона, де сьогодні о 21.45 (за київським часом) розпочнуть матч п’ятого туру відбірного раунду Ліги чемпіонів проти місцевого «Арсеналу». Наша команда розмістилася в «Landmark Hotel». А журналісти, котрі її супроводжують, знайшли собі дах у «Holіday Іnn Kensіngton Forum».

Увечері лідери чемпіонату України провели тренування на стадіоні «Емірейтс», на якому й відбудеться подія, власне, заради якої й прибули на береги Темзи. Тут ми дізналися, що точно не гратиме проти «Динамо» півоборонець Тео Уолкотт. Декілька днів тому футболістові зробили операцію на травмованому плечі, яке він ушкодив на тренуванні збірної Англії минулого тижня. На відновлення «канонірові» знадобиться приблизно три місяці.

Звичайно, наставник «Арсеналу» Арсен Венгер не в захваті від цього. Він сказав, що розчарований, бо Уолкотт — важлива частина його команди. Але з цим треба змиритися і подбати про гідну заміну.

А от капітан лондонців Вільям Галлас потрапив у халепу. Його виведено зі складу команди. Тому суботній матч англійської Прем’єр-ліги — «Арсенал» у гостях проти «Манчестер Сіті» — Галлас дивитиметься вдома по телевізору. Так жорстко Арсен Венгер вчинив після досить нервової розмови з Галласом. Друзі останнього повідомили, що тренер сказав Вільяму: «Якщо не хочеш бути в моїй команді, можеш йти куди завгодно, ти вільний».

Раніше Галлас в інтерв’ю одній із газет поскаржився на свого партнера Робіна ван Персі і розповів широкому загалу про деталі конфлікту всередині команди, котрий виник в перерві матчу «канонірів» проти «Тоттенгему». Подейкують, що певний стосунок до цього має і знаний форвард арсенальців Еммануель Адебайор. До речі, він не грав у Манчестері. Щоправда, нападник лише нещодавно одужав після травми, тому найкращої форми ще не досяг.

А тим часом «Арсенал» відчутно програв клубові «Манчестер Сіті» — 0:3. Лондонці виступали в такому складі: Альмунія, Гойт (Ремзі, 60), Джуру, Сильвестр, Кліші, Сонг, Денілсон, Діабі (Вела, 69), Насрі, ван Персі, Бендтнер.

— Це була абсолютно рівна гра, — сказав після зустрічі пан Венгер. — За рахунка 0:0 мені здавалося, що повністю контролюємо її хід. Але в цей момент одна помилка призвела до пропущеного м’яча. Ми кинулися відіграватися, та суперник грамотно організував надійну оборону й намагався піймати нас на контратаках. Що йому і вдалося. У попередньому матчі з «Астон Віллою» ми мали вигляд безвільних людей. Але сьогодні я не можу дорікнути команді у відсутності волі. Ключовим епізодом матчу став перший гол — не можна було його пропускати. Якби нам удалося довше зберігати рахунок 0:0, упевнений, ми виграли б. Я вірю в цю команду, в цих гравців. Ми повинні не базікати, а згуртуватися й продовжувати працювати...

Я також дивився той мат у прямій трансляції і не зовсім солідарний із шановним французьким фахівцем щодо його оцінки події. Як на мене, «Манчестер Сіті», гравці якого впіймали кураж, таки мав певну перевагу над «канонірами» і цілком заслужено переміг. Випадково можна поступитися 0:1. А рахунок 0:3, пробачте, сам за себе промовляє...

Хоча сьогодні, можете не сумніватися, хлопці Венгера зі шкіри пнутимуться, щоб реабілітуватися вдалою грою проти «Динамо».

Біло-сині, як відомо, 16-й тур української Прем’єр ліги пропускали (матч у Маріуполі вони проведуть 5 грудня) і мали вдосталь часу для ретельної підготовки. Звичайно, важко без Нінковича. Та й Гусєв з Корреа, хоч і одужали, але оптимальних кондицій набути ще не встигли. Однак є надія, що в зустрічі проти «Арсеналу» ймовірна поява Михалика і Юссуфа. Але можна стверджувати з упевненістю: футболісти «Динамо» налаштовані по-бойовому. Віриться, що вони зроблять усе, щоб принаймні не поступитися суперникові. Адже й наші не втратили шансів вийти з групи.

І насамкінець декілька слів про погоду у столиці Великої Британії. На сьогодні синоптики вдень прогнозують плюс 7, мінливу хмарність з несильним дощем. А на вечір обіцяють 0 або навіть мінус 1.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Лондона).