Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 16-й тур.

«Металіст»—«Зоря». 2:1. 8 500 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Голи: Ганчаржик, 8, Фомін, 43 — Цімакурідзе, 52 (п).

«Шахтар»—«Львів». 2:0. 10 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Гай, 54, Адріано, 60.

«Металург» (Запоріжжя)—«Кривбас». 0:0. 5 000 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ).

«Арсенал»—«Чорноморець». 1:0. 1 000 глядачів. Арбітр — Покидько (Полтава). Гол: Олійник, 74.

«Дніпро»—«Таврія». 0:1. 7 100 глядачів. Арбітр — Орєхов (Київ). Гол: Гайдучек, 70.

«Ворскла»—«Харків». 2:1. 1 500 глядачів. Арбітр — Бойко (Київська область). Голи: Маркоскі, 21, Деспотовскі, 75 — Рібейро, 39. На 23-й хвилині Цуррі («Ворскла») не реалізував пенальті.

«Карпати»—«Металург» (Донецьк). 1:1. 2 000 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Голи: Худоб’як, 18 — Даниловський, 44.

Окремі матчі туру відбувалися на засніжених полях. Але раптовий подих зими жодним чином не заморозив бажання команд діяти самовіддано і безкомпромісно. «Арсенал», турнірне становище якого оптимістичним не назвеш, усе-таки мінімально переграв удома «Чорноморець». Хоча назвати домом столичний стадіон імені Віктора Банникова «каноніри», звісно, не можуть. Клуб не має своєї арені, тому грає де доведеться.

Добряче попсував нерви «Ворсклі» футбольний клуб «Харків». Лише ціною величезних зусиль полтавцям удалося дотиснути аутсайдера. А загалом підопічні Миколи Павлова неабияк радують своїх прихильників.

Трохи від полтавського клубу відстає «Шахтар», котрий тепер намагається надолужити згаяне на старті. «Гірники» вже впритул наблизилися до чільної групи. Немає сумніву, що чемпіон після зимової перерви ще активніше втрутиться в боротьбу за якийсь комплект нагород.

А от «Дніпро» на смарагдовому полі (зима ще сюди не дісталася) не зміг здолати «Таврію», котра з усіх сил бореться за місце у вищому класі. Хоч дніпропетровці були ніби й активніші, діяли на першому номері, але не забили жодного м’яча. А от їхній суперник раз влучив. Та ще й як: сімферополець Гайдучек провів, можливо, найкрасивіший гол на цьому відрізку чемпіонату. Та що там краса, головне — перемога, котра надією гріє серця і гравців «Таврії», і їхніх прихильників.

На знімку: Олексій Гай відкриває рахунок у донецькому матчі.

Фото прес-служби ФК «Шахтар».