Дніпропетровські винахідники Анатолій Благута та його доньки Аксенія та Ірина стверджують, що знайшли противагу традиційному паливу. Наукова родина пропонує нам цілком нову енергоощадну і природоохоронну технологію перетворення продуктів згоряння на відновлене джерело енергії!

Отже: те, що сьогодні забруднює наше з вами довкілля, завдячуючи своєму залишковому теплу, знову й знову стає паливом з окислювачем і віднині називатиметься не інакше, як теплоагенти Благути. Звідси: всім наявним сьогодні промисловим котлам та двигунам внутрішнього згоряння більше не потрібна постійна подача традиційного палива і повітря! При цьому, повторюю, викид продуктів згоряння (вихлопних газів тощо) тут цілком виключено, а витрати електричної енергії не перевищуватимуть витрати роботи котлів на традиційних видах палива і дорівнюватимуть експлуатаційним витратам вартості електричної енергії. Такі двигуни можуть встановлюватися на транспортних засобах, а також служити механічним приводом для виробництва електричної енергії електростанціями.

Переведення роботи котлів і двигунів на альтернативні джерела енергії не потребує втручання в їх основні агрегати! Воно досягається за рахунок розробки додаткового обладнання, яке й забезпечує інтенсифікацію процесу перетворення продуктів згоряння на відновлювальне, вторинне паливо та окислювач.

Запропонований родиною Благути спосіб одержання і використання водню в енергетичному агрегаті є екологічно чистим, вибухово- і пожежобезпечним, а це дає можливість, нарешті, перевести всі багатоквартирні будинки на опалення індивідуальними котлами. Наприклад, за попередніми оцінками, при переведенні роботи котла потужністю 40 кВт на водневе паливо і електричну енергію витрати електричної енергії становитимуть лише 0,5 кВт/на годину.

Двигуну внутрішнього згоряння, який пропонує Благута, традиційне паливо потрібне лише для його запуску! Далі він практично виключає використання вуглеводневого палива і повітря у процесі своєї роботи!

Дніпропетровський обласний благодійний фонд «Екологія-Геос», яким керує Аксенія Благута, не раз звертався зі своїм винаходом до керівництва уряду та до профільних міністерств, що відповідають за забезпечення екологічної і енергетичної безпеки України, але безрезультатно... Питання фінансування розробок запропонованих Анатолієм Олександровичем Благутою технологій з місця не зрушило. Також нічого не зроблено й для подальшої розробки концепції та затвердження науково-технічної або загальнодержавної програми «Про переведення роботи теплових агрегатів на замкнений цикл із використанням відновлювального, вторинного палива та окислювача, або «теплоагентів Благути».

Якщо програма зрушить з місця, то металургійні комбінати не просто знизять, а фантастично знизять собівартість продукції. Військова техніка, танки, транспортні засоби, літаки і судна поліпшать свої тактико-технічні характеристики (запас ходу або дальність і тривалість польоту).