Віталія Кличко визнано людиною року за версією престижного німецького журналу GQ. Кличко був кращий у номінації «Повернення року». Після 1400 днів перерви український боксер змусив капітулювати чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Семюеля Пітера з Нігерії.

«Я щасливий одержати цю премію, — сказав Віталій Кличко. — Це означає, що моє повернення було абсолютно правильним рішенням». Нагороджувала боксера американська співачка Грейс Джонс. Кличко-старший уперше одержує престижну премію журналу GQ. 2006 року його молодший брат Володимир уже був визнаний гідним цієї нагороди.

Любитель футболок і фотосесій

Стала відома бригада арбітрів, котра в четвер, 27 листопада, обслуговуватиме матч третього туру групового раунду Кубка УЄФА «Галатасарай»—«Металіст». Це судді з Польщі.

Очолює бригаду Яцек Гранат (42 роки). Він — арбітр ФІФА з 1994 року. За кар’єру провів майже чотири десятки міжнародних матчів. У середньому в одній зустрічі з десяти він призначає пенальті. Так «часто» він показує і червоні картки. У середньому за поєдинок Яцек показує 4,3 жовтих карток, з них 2,5 — гостям.

Хобі Граната — колекціонування футболок. Одного разу (2002 року) йому пощастило судити матч бельгійського «Генка» і мадридського «Реала» (підсумковий результат 1:1, кожній із команд поляк показав по три «гірчичники»). Після матчу він, не соромлячись, зайшов до роздягальні іспанців, щоб попросити там футболку однієї «зірки».

Зрештою, пан Гранат викликав гнів бельгійців. Річ у тім, що арбітр вирішив сфотографуватися з іменитими гостями, а гравців «Генка» попросив... відійти вбік і не влазити в кадр! До слова, після 2002 року поляк не судив жодного матчу Ліги чемпіонів, зосередившись на матчах Кубка УЄФА й кваліфікації чемпіонату Європи.

Асистенти арбітра — Мацей Шиманик і Радослав Сейка. Резервний арбітр — Ярослав Жиро.

У президента ФК «Динамо» ювілей

Сьогодні 50 років виповнюється президенту футбольного клубу «Динамо» Київ Ігорю Суркісу. Редакція газети «Голос України» приєднується до численних привітань ювіляра. Бажаємо йому всіляких гараздів, а його команді дзвінких перемог в Україні і за кордоном.