Народного депутата Василя Хару обрали головою Федерації профспілок України. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі Партії регіонів.

На посаду керівника федерації було запропоновано 11 кандидатур, 7 з них взяли самовідвід.

У другому турі суперничали голова об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко і голова ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування Олексій Романюк. Однак і ці кандидати не набрали необхідної кількості голосів.

Тоді рада вирішила висунути кандидатів «з голосу». Після того, як було внесено кандидатуру Василя Хари, інші кандидати заявили про самовідвід.

Народний депутат був підтриманий абсолютною більшістю: за нього проголосував 181 член ради.

Законодавча робота з гуманізації кримінального законодавства триває

26 листопада в приміщенні Інституту законодавства Верховної Ради України відбудеться чергове засідання консультативної ради з питань ювенальної юстиції. На засіданні буде проведено презентацію діяльності центральних органів виконавчої влади та неурядових організацій України в рамках проектів щодо захисту дітей у контакті із законом. Зокрема, Міністерство юстиції представить проект Національної програми розвитку ювенальної юстиції в Україні.

Також будуть обговорені питання щодо налагодження міжсекторальної співпраці та визначені пріоритети спільної роботи у форматі консультативної ради на 2009 рік. Взяти участь у засіданні запрошенні представники комітетів Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади, Верховного Суду України, Генеральної прокуратури та міжнародних організацій.