Офіційна церемонія відкриття пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932—1933 років відбулася 18 листопада в Кракові біля українського греко-католицького храму ім. св. Норберта в центральній частині міста.

Відкриваючи церемонію, Генеральний консул України Михайло Бродович відзначив, що Голодомор 1932—1933 років в Україні був безпрецедентним злочином сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який став, по суті, національною катастрофою. Під час свого виступу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик наголосив на важливості цієї події і висловив подяку керівництву Республіки Польща за офіційне визнання Голодомору в Україні та окремо владі міста Кракова і Малопольського воєводства за підтримку та сприяння у відкритті пам’ятного знака жертвам Голодомору в Україні 1932—1933 років. Відкриття відбулося в урочистій обстановці. Перед присутніми виступили також директор Краківського відділення інституту національної пам’яті Республіки Польща М. Ласота та митрополит Вроцлавсько-Гданський Володимир Ющак, який освятив пам’ятний знак та провів панахиду за померлими від Голодомору.

На знімку (зліва направо): Генеральний консул України Михайло Бродович, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик та отець Мирон.

Фото Генерального консульства України в Республіці Польща.