Мешканці сіл Крилів та Варковичі Дубенського району відгукнулися на біду, що спіткала шістнадцятирічного Олександра Воробйова. Хлопець отримав 40 відсотків опіків від того, що на ньому зайнявся бензин. Гуртом збирали кошти (потрібно 50 тисяч гривень) на проведення операцій та на реабілітаційний курс для дивом уцілілого дев’ятикласника.

Сашко мріяв про скутера, бодай «беушного», на якому б добирався до гімназії у сусіднє село. Але сім’я його ледве зводить кінці з кінцями: єдиний гарантований доход для неї — державна допомога на трьох дітей.

Того злощасного дня Сашко якраз порався по господарству. А вже під вечір вирішив дровами розпалити у хаті грубку, бо природний газ до будинку відключили через борги. Хлопцю спало на думку використати для розпалу бензин із запасу, який приберігав для можливого скутера. Щоб знайти п’ятилітрову посудину у хліві, присвічував запальничкою... Це ж треба, що якраз у цю мить пластмасова каністра перекинулась і бензин вилився прямо на одяг. Сашко перетворився на живий факел. Вибіг із хліва, почав качатися по двору, аби збити полум’я...

— Почувши крик, ми з донькою вибігли із хати і зі шланга почали лити воду на Сашка, — розповідає мати юнака Вікторія Майданюк. — Далі життя сина рятували працівники опікового центру Рівненської обласної клінічної лікарні.

— Складності додавало те, що у потерпілого чверть тіла мала надто глибокі ураження, — каже завідувач опікового центру Олег Кирик. — Існував ризик зараження крові, інших ускладнень. На щастя, ці загрози вдалося ліквідувати, ситуація стабілізувалася, хоча стан хворого залишається важким. Йому доведеться зробити ще декілька операцій, використовуючи так звану ксеношкіру. Загалом на перший етап лікування треба два місяці.

На біду Сашка Воробйова (він на прізвищі батька. — Авт.) одразу відгукнулись мешканці сіл Варковицької сільради — почали збір коштів на його лікування. Перший «транш» у 15 тисяч гривень уже завезли в лікарню. Допомогу надала також обласна асоціація батьків дітей-інвалідів, обласна влада. А може, і серед наших читачів знайдуться благодійники?

Євген ЦИМБАЛЮК, Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

На знімку: Сашка в опіковому центрі підтримує найрідніша людина — мама.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.

Адреса матері: 35612, Рівненська область, Дубенський район, с. Крилів, МАЙДАНЮК Вікторії Володимирівні (для лікування Олександра Воробйова).