Футбол. Контрольний матч. «Динамо» (Україна, Київ) — «Нефтчі» (Азербайджан, Баку). 2:2. Голи: Рибалка, 31, Ярмоленко, 35 — Флавіньо, 40, Нфор, 51.

«Динамо»: Шовковський (Рибка, 46), Сілва (Ягодінскіс, 72), Селін (Люлька, 46), Драгович (Харатін, 67), Макаренко (Рижук, 72), Гусєв (Калитвинцев, 56), Беланда (Аруна, 56), Безус (Буяльський, 61), Рибалка (Сидорчук, 61), Ярмоленко (Цуріков, 67), Мбокані (Кравець, 46).

Це був останній поєдинок динамівців на першому австрійському зборі. Тренер команди Сергій Ребров (на знімку) прокоментував дії підопічних у цьому матчі і дав оцінку проведеній в Австрії роботі.

— Сергію Станіславовичу, «Нефтчі» виявився найсильнішим суперником серед усіх на цьому зборі?

— Кожний суперник сильний. Я бачив десь заголовок, що «Динамо» «не без зусиль і праці» обіграло якусь команду. А що, зараз можна без праці когось обіграти? Для будь-якої команди, яка виходить на поле проти «Динамо», це — можливість довести свій рівень, виявити свої найкращі якості в протистоянні з кваліфікованим суперником.

Варто врахувати, що «Нефтчі» готується до кваліфікації Ліги Європи. Починає виступати 17 липня. Тому бакинці награвали основний склад. У нас цілі дещо інші. Вважаю, що всі наші футболісти впоралися із завданням. Хоча не обійшлося без помилок в обороні. Але ми і проводимо контрольні зустрічі для виправлення помилок, щоб вони не повторювалися у сезоні.

— У другому таймі «Динамо» могло забити два, а то й три м’ячі...

— Так, могли, але не забили... Головне — що є бажання, створюємо моменти. Сподіваюся, реалізовуватимемо їх стабільніше.

— До стартового складу на зустріч проти «Нефтчі» потрапили ті, хто виявив себе з найкращого боку за підсумками першого збору?

— Грали досвідченіші виконавці. Однак говорити, хто буде у стартовому складі на сезон, зарано. В усіх ще багато часу, щоб виявити себе.

— Чи всі завдання, поставлені на цей збір, виконані?

— Радий, що тренувальний процес не зірвався і майже всі хлопці пройшли його без травм. Але виникли певні проблеми. На жаль, Денис Гармаш зазнав ушкодження і випав з роботи на місяць. Його прооперували — стверджують, що успішно. Тепер про умови. Погода нам трохи завадила. Але то були зовсім не глобальні проблеми. Одне слово, ми виконали всю роботу, яку запланували.

— Чи маєте намір залучити молодих гравців і до другого збору?

— Так. Молодь візьмемо і на другий збір.

— Чи потрібні команді нові виконавці?

— Можливо. У Києві зустрінемося і поговоримо на цю тему з нашим президентом Ігорем Михайловичем Суркісом.

Фото з архіву «Голосу України».