У Києві відбулось засідання виконкому Федерації футболу України. Спочатку його члени заслухали звіт генерального директора Прем’єр-ліги Петра Іванова та затвердили підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2013—2014 років. Одразу після цього було прийнято нову редакцію регламенту на наступний сезон, згідно з якою відтепер змагатимуться 14 команд. Це на дві менше, ніж попереднього сезону.

Стартуватимуть: «Шахтар» (Донецьк), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Металіст» (Харків), «Динамо» (Київ), «Чорноморець» (Одеса), «Металург» (Донецьк), «Зоря» (Луганськ), «Ворскла» (Полтава), «Іллічівець» (Маріуполь), «Карпати» (Львів), «Говерла» (Ужгород), «Волинь» (Луцьк), «Металург» (Запоріжжя), «Олімпік» (Донецьк).

Чемпіонат УПЛ розпочнеться 26 липня, а його календар обіцяють опублікувати наступного тижня. Окремим важливим рішенням виконкому ФФУ стала відмова від залучення додаткових асистентів арбітра до проведення матчів відповідно до рішення загальних зборів учасників ОПФКУ «Прем’єр-ліга».

На засіданні виконкому новообраний президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров розповів про підсумки Всеукраїнських змагань серед команд клубів ПФЛ сезону 2013—2014 років. Учасники заходу обговорили можливі варіанти формату проведення майбутніх турнірів у Першій та Другій лігах.

Зокрема, у Першій лізі планується участь 16 команд. Серед них — і сімферопольська «Таврія». Однак кримський клуб можуть не допустити до змагань через заборгованість перед футболістами.

Потім члени виконкому затвердили нову редакцію Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів, а також типову форму контракту і мінімальні вимоги до стандартного контракту футболіста-професіонала, визначені угодою між УЄФА, ЄПФЛ, АЄК та Європейським дивізіоном FІFPro від 19 квітня 2012 року.

Зазначимо, що у засіданні взяв участь відомий український футболіст Євген Левченко (у минулому гравець національної збірної і низки провідних клубів Нідерландів), який тепер співпрацює з FІFPro та допомагає футболістам боротися за власні права.