Футбол. У Гельсінкі проведено жеребкування фінальної частини жіночого Євро-2009, котре відбудеться у Фінляндії з 23 серпня по 10 вересня.

Група А. Фінляндія, Україна, Данія, Нідерланди. Група В. Німеччина, Ісландія, Норвегія, Франція. Група С. Швеція, Англія, Росія, Італія.

Груповий етап. 23 серпня. Україна—Нідерланди (Турку). 26 серпня. Україна—Данія. (Гельсінкі). 29 серпня. Фінляндія—Україна (Гельсінкі).

3—4 вересня. Чвертьфінали. 6—7 вересня. Півфінали. 10 вересня. Фінал.

Отже, на стартовому етапі 12 учасників поділено на три квартети. До чвертьфіналів потраплять по два переможці від кожної групи, а також дві найкращі команди з тих, що посіли треті місця. Нагадаємо, що українки вперше у своїй історії ввійшли до елітної континентальної дюжини, перемігши у стикових матчах плей-оф словенську команду — 3:0 і 2:0.

За словами наставника збірної України Анатолія Куцева, результати жеребкування його повністю задовольнили. «Звісно, на такому рівні слабких суперників не буває, втім, я вважаю, вийти з такої групи нам цілком до снаги. Отже, завдання-мінімум, яке ми маємо ставити перед собою, — потрапляння до плей-оф». Додамо, що головні фаворити чемпіонату — фіналісти Євро-2005 Німеччина і Норвегія, разом розташувалися у групі В.

Для Данії, з якою наші співвітчизниці у відборі Євро-2009 обмінялися перемогами з рахунком 1:0, майбутній турнір стане вже сьомим, до того ж тричі «червоно-білі» досягали півфіналів. Фінляндія вже вдруге поспіль пробивається до фінальної стадії. Уперше потрапивши туди у 1995-му, спортовки із Суомі примудрилися вибороти місце у топ-четвірці. А Нідерланди, як і Україна, є дебютантами.