Міське КП «Чернівцітеплокомуненерго» вичерпало ліміти на газ, через це ДП «Укргазмережі» спонукає підприємство негайно відключити від газопостачання усі котельні.

Через безлімітне використання природного газу для опалення житлового фонду Чернівців тиск на газорозподільній станції «Шубранець», котра живить місто, уже знижено. Самі ж газовики попереджують, що такі заходи можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

У свою чергу, чернівецькі комунальники звернулися до чернівчан із проханням проплатити аванс протягом одного дня. Авансові платежі обіцяють зарахувати на наступні місяці. Комунальники розраховують, що навіть незначні внески у разі, якщо вони стануть масовими, зможуть врятувати ситуацію. З подібним зверненням авансувати нинішнє тепло у квартирах МКП «Чернівцітеплокомуненерго» звернулося і до підприємців. Також вишукуються бізнесмени-доброчинці, які готові надати безвідсоткову позику комунальному підприємству для проплати за газ. Нині недавно отриманий ліміт на перші десять днів листопада завершився. Чернівчани бояться, що тут може повторитися Алчевськ трирічної давнини, який перезимував практично без тепла.