Сезон опалення в Криму почався мітингами тих, хто тепла не отримує, хоча платить за нього. Приміром, у Сімферополі 236 житлових будинків не опалюватимуться через борги мешканців.

Від тепла відключили не лише боржників, а й сумлінних платників, бо збудована понад 70 років тому система теплопостачання півострова не розрахована на індивідуальний підхід до кожної квартири. Тож багатоповерхівки, де заборгованість перевищила 500 грн. на квартиру, підключати до тепла не будуть до сплати боргу, повідомили у міністерстві ЖКГ автономії. Тут твердять, що готовність об`єктів теплопостачання нині 90%.

Тривають пуско-налагоджувальні роботи в котельні Красноперекопська, на 80% готові до роботи дві котельні в Саках, ще замінюють теплообмінники в селищі Уютне. У Феодосії ніяк не закінчать ремонт двох локальних котелень для подачі тепла в житловий фонд. До початку зими повинні завершити роботи в котельнях Бахчисарая та Білогірська, у селах Батальне Ленінського, Ізобільне Нижньогірського, Медведєве Чорноморського районів. Ще не закінчили прокладання теплотраси в Красноперекопську, Саках, Феодосії, досі реконструюють тепломережі в місті Щолкіне Ленінського району. Не повністю готові до роботи взимку й водогони. Найпроблемніший їхній стан у Бахчисарайському, Первомайському й Сакському районах.

Крим.