21 листопада виповнюється рік із дня народження інтернет-видання «ЛітАкцент». Це спільний проект Національного університету «Києво-Могилянська академія» та видавництва «Темпора». Саме цього дня в Інтернеті з’явилась офіційна сторінка «ЛітАкценту». Мета сайту — щоденне відстеження й висвітлення подій літературного життя в Україні та світі, фахове рецензування найновіших книжок, обговорення актуальних питань літературного процесу, інтерв’ю з авторами, видавцями, меценатами вітчизняної літератури. Видання, незважаючи на молодий вік, сьогодні є конкурентоспроможним у колі літературознавчих видань.

Серед авторів і дописувачів видання — представники різних гуманітарних галузей знання; чимало серед них викладачів і студентів НаУКМА, що, безперечно, стимулює молодь активно долучатись до літературного процесу.

Окрім електронної, є й паперова версія «ЛітАкценту», цей солідний том вийшов у видавництві «Темпора» ще на початку нинішньої осені.

Післязавтра, з нагоди річниці свого видання, редакція влаштовує прес-конференцію і невеличке святкування в Галереї мистецтв НаУКМА. Запрошено журналістів, літературних критиків, відомих (і потенційно відомих) письменників, видавців і всіх небайдужих до літературних новинок. Журналісти матимуть змогу поспілкуватися з головним редактором видання, професором НаУКМА, філологом Володимиром Панченком, а також із авторами та героями сайту. Також під час прес-конференції редакція видання презентує перший випуск «паперового» альманаху «ЛітАкцент» (він виходить друком двічі на рік за матеріалами сайту) і книжковий рейтинг «Акцент року». У рейтингу передбачаються дві номінації: «Художня література» та «Гуманітаристика». Передбачається навіть вручення анти-премії «Золота Булька». Результати рейтингу буде оголошено після Нового року.