Вишиті українські сорочки та натільні хрестики, освячені в церкві Андрія Первозваного селища Гірниче, передадуть від народного депутата України Станіслава Березкіна як символ захисту 72 бійцям батальйону «Айдар» та воїнам кіровоградського 3-го окремого полку спеціального призначення, які воюють на Сході.

Ідею надіслати народні обереги захисникам Вітчизни підтримали під час зустрічі з благодійником матері та дружини кіровоградських спецпризначенців.

Крім того, воїни отримають від Станіслава Березкіна камуфляжну форму, берці та продукти харчування.

«Хлопці там, на Сході, борються за свободу і незалежність нашої країни, а ми тут, на Кіровоградщині, їх чекаємо та всіляко підтримуємо. Я переконаний, що підтримка матерів, дружин, друзів — це надійний тил для наших воїнів», — підкреслив під час розмови з рідними військовослужбовців народний депутат.

Під час освячення оберегів Станіслав Березкін разом з родинами бійців помолився за воїнів-земляків та за мир в Україні. Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк запевнив, що така спільна молитва має велику силу і повсюди захищатиме воїнів. Як і вишиті сорочки, які є символом незламного українського духу, нашої віри у перемогу, підтримки і вдячності мужнім воякам.

Матері солдатів переконані, що після встановлення миру на нашій землі вони обов’язково зберуться в маленькій церкві Гірничого разом із синами.

За кілька днів волонтери благодійного фонду «Добротвір» доставлять матеріальну допомогу народного депутата військовослужбовцям.

На знімку: під час освячення оберегів єпископом Марком.

Фото надане благодійним фондом «Добротвір».