В основі об’єднання «Спільна мета» лежить тверде переконання у тому, що розвиток України є загальною метою всіх її громадян, попри їх політичні переконання, соціальний стан і життєві інтереси. Сьогодні ця ідея є особливо актуальною, коли посилено насаджується перекручена система цінностей, на перший план висуваються тільки політичні завдання, а потреби розвитку країни в цілому ігноруються. Про це під час прес-конференції розповіла народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна. «Спільна мета» — громадянська ініціатива, створена спільними зусиллями Ірини Горіної, Ірини Акімової та Юлії Новикової.

Вона наголосила, що в цій ситуації дуже важливо залучити українську еліту — громадських діячів, політичних функціонерів — до рішення конкретних економічних, соціальних і гуманітарних питань, життєво важливих для об’єднання і розвитку країни.

У свою чергу народний депутат від Партії регіонів Юлія Новикова сказала, що цей проект також включає культурну і благодійну частину. У середу в галереї NUART відбудуться виставки художника Іллі Чічкана і дитячого малюнка «Світ футболу — мій світ». На ній будуть представлені роботи дітей з дитячих будинків регіонів, у яких пройдуть матчі Євро-2012. Виручені від продажу кошти будуть спрямовані в дитячі будинки, що найбільше потребують придбання спортивного обладнання і реконструкції спортивних майданчиків.

Народний депутат від Партії регіонів Ірина Акімова розповіла, що 19 листопада в Києві в рамках громадянської ініціативи «Спільна мета» відбудеться конференція «Євро-2012: нові можливості для регіонального розвитку в Україні», на якій основними доповідачами виступлять авторитетні представники з Німеччини й Англії, котрі брали особисту участь у підготовці європейських і світових першостей з футболу, й інші.