Коли на меблевій фабриці «СтильМ» у Березному почула, як заступник директора Руслан Неберикут по телефону назвав замовнику із Житомирщини точний час доставки меблів, здивувалась:

— І що, справді будуть о десятій ранку, це ж дорога яка?

— Можете не сумніватись. Бо ми цінуємо не лише свій час, а й час наших клієнтів. Свою репутацію створювали роками, а можемо втратити за лічені хвилини, якщо не будемо уважними й пунктуальними. Навіть в умовах економічної кризи, коли подорожчали всі комплектувальні до меблів, стараємось утримувати прийнятну для покупців ціну, — сказав Руслан.

Воно й справді, чимало коштувало керівникові підприємства, депутату Березнівської районної ради Олександру Степаненку, аби поставити на ноги таке, хай хоч і невеличке, але міцне в економічному плані підприємство. А починав він з того, що на власному обійсті у підсобному приміщенні власноруч виготовляв м’які меблі. Нині має сучасні цехи, де у цю холодну пору тепло і затишно для меблевиків. Адже облаштував котельню, яка працює не лише на природному газі, а й на тирсобрикетах — відходах меблевого виробництва.

Сказати, що «СтильМ» випускає стильні м’які меблі, які прикрасять будь-яку оселю (вони у переліку заключного етапу Всеукраїнського конкурсу «Сто кращих товарів України»), має постійних покупців не лише на Рівненщині, а й у східних та південних регіонах України, свої фірмові магазини у Березному та Рівному, а також гарну репутацію щодо якості та партнерства — це не сказати нічого. Ця міні-фабрика несе ще й соціальне навантаження: дала путівку в життя багатьом своїм колишнім працівникам, які, почерпнувши тут досвід, теж відкрили свою меблеву справу.

Фахівців для себе колектив фабрики плекає сам, не боїться брати на роботу випускників Березнівського швейного та Соснівського профтехучилищ. Нічого, що досвіду молодим бракує, це справа наживна, аби лиш було бажання. Тож самі навчили швачок і столярів.

— Співпрацюємо також з центром зайнятості щодо навчання і подальшого працевлаштування безробітних, на що виділяються дотації з коштів страхового фонду, — розповідає Руслан Неберикут.

Люди на фабриці мають гарні умови для роботи, а у вільний час грають у футбол (цей вид спорту тут у великій пошані, як взагалі здоровий спосіб життя), взимку у вихідні виїздять у Карпати покататися на лижах. Керівник фабрики Олександр Степаненко теж дружить із спортом, підтримує юні спортивні обдарування.

Рівненська область.

На знімках: директор «СтильМ» Олександр Степаненко у фірмовому магазині фабрики; у швейному цеху підприємства — з гарним настроєм і гарно працюється швачці Надії Мамчур.

Фото Олександра ГУНТІКА.