Перший заступник Голови Верховної Ради України О. Лавринович звернувся з листом до Прем’єр-міністра України Ю. Тимошенко із проханням розібратися у проблемах, що зумовлюють зволікання з початком опалювального сезону в переважній більшості населених пунктів України.

До листа додано заяву Асоціації міст України та громад і лист Міжгалузевої асоціації «Укртеплоенерго» відповідного змісту.

«Прошу дати доручення відповідним органам виконавчої влади комплексно вивчити порушені питання, зокрема: погашення заборгованості підприємств за спожиті енергоносії, що виникла через різницю їхньої вартості; врегулювання процедури укладення договорів з ДК «Газ України» та ДП «Газ-Тепло», виділення лімітів та встановлення термінів оплати за спожитий газ», — йдеться в листі О. Лавриновича до глави уряду.

При цьому Перший заступник Голови Верховної Ради України послався на «численні звернення органів місцевого самоврядування, керівників підприємств комунальної теплоенергетики, громадян України, що за останні два тижні надійшли до Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики і Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки».

У листі О. Лавринович наголошує на необхідності вжити заходів для термінового погашення постійно зростаючої заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств житлово-комунальної сфери.

Перший заступник Голови Верховної Ради України звернувся до глави уряду із проханням «за результатами розгляду вищезазначених у листі документів внести узгоджені пропозиції для законодавчого врегулювання цих проблем шляхом внесення відповідних змін до Бюджетного кодексу України, законів України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання» та інших нормативно-правових актів».

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.