Народний депутат України Валерій Коновалюк має намір наступного пленарного тижня продемонструвати у Верховній Раді російський фільм про події на Південному Кавказі «Війна 08.08.08. Мистецтво зради». Раніше показ цього фільму в парламенті планували на п’ятницю, повідомляє прес-служба Валерія Коновалюка, глави тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань з’ясування обставин постачання української зброї в Грузію.

«Оскільки цього дня відмінено пленарне засідання, то демонстрація фільму переноситься на наступний тиждень», — зазначили в прес-службі.

Як повідомляв «Голос України», демонстрація фільму «Війна 08.08.08. Мистецтво зради», яку організовувало Посольство РФ в Україні за сприяння депутатів Партії регіонів, була запланована на 12 листопада в готелі «Хаятт», однак після втручання СБУ готель відмовився надати приміщення під показ. Крім того, у четвер МЗС України викликало радника-посланника посольства РФ Всеволода Лоскутова і висловило йому протест у зв’язку з тим, що диппредставництво РФ виступило співорганізатором демонстрації російського фільму про військовий конфлікт на території Грузії.

Як повідомили «Голосу України» у Посольстві РФ в Україні, російське дипломатичне представництво не бере участі в організації показу фільму у стінах українського парламенту. «Це винятково ініціатива члена Партії регіонів Валерія Коновалюка і тільки», — наголосили в посольстві.