Шановні друзі!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та від мене особисто прийміть щирі вітання з нагоди Дня студента!

Молодь — це майбутнє держави, це та потужна рушійна сила, яка здатна змінювати світ на краще.

У кожному з вас закладений грандіозний потенціал, і ви зобов’язані передусім перед собою, а вже потім перед суспільством, реалізувати його. Не лякайтесь труднощів на шляху до власної мети, бо вони загартовують і роблять сильнішими. Найлегше рухатися тільки вниз, а от дорога вгору завжди складна і терниста, та ми віримо в те, що ваші натхнення, прагнення, бажання розширювати світогляд і розвиватися обов’язково приведуть до вершини успіху.

Пам’ятайте, що головне — залишатися самим собою і не зраджувати своїх переконань. Кожен з вас є унікальним і необхідним, займаючи особливе місце в світі. Розвиваючи індивідуальність, ви розбудовуєте власний світ, в якому самі встановлюєте правила.

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, який я очолюю, завжди підтримував молодь і за будь-яких умов буде підтримувати й надалі. Ми спрямовуємо свою роботу так, щоб створити найсприятливіші умови для успішної реалізації кожного з вас як неповторної особистості. Рішення, які приймаються комітетом, націлені на покрашення якості освіти, розбудову студентського самоврядування, забезпечення автономії вищих навчальних закладів та розширення їх міжнародних зв’язків, а також розвиток науки в університетах.

Виклики для української науки і освіти змушують переосмислити їх місце і роль в суспільно-економічному житті України. Ми більш ніж переконані, що сьогодні одним з ключових пріоритетів України на шляху до становлення її як конкурентоспроможної держави на світовій арені є розвиток саме цих галузей.

Тож удачі, наснаги і здоров’я. Здобувайте знання та досягайте успіху, і не забувайте, що у вас є наша підтримка.

З повагою, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир ПОЛОХАЛО.

***

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молода сила», її голова Зіновій Черпіцький щиро привітали усе українське студентство з його святом — Днем студента.

Для більшості нашої молоді студентські роки — найпрекрасніший період у житті. Це той час, коли молода сила упевнено вступає у велике життя, знаходить нових друзів, збагачується знаннями, розширює світогляд, визначається як повноправний громадянин своєї держави.

Саме молодь, як активна і творча сила нашого суспільства, здатна мрію зробити дійсністю. У нас є все: якісна освіта, нові ідеї, талант і енергія творення молодих. Якщо держава розумно використає наші потенційні можливості, майбутнє демократичної і високорозвиненої України не лише в об’єднаній Європі, а й у світі буде гарантоване.

Ми віримо у власні сили і щасливу долю української молоді!