Не обійшлося без несподіванок

Футзал. VІІ турнір команд журналістів «Кубок «Голосу України». 10—14 листопада. 4-й тур. «Новий канал»—ТРК «Київ». 5:7 (Маргієв, Квашенко, 2, Маслак (автогол), Ясинський (автогол) — Савченко, 4, Пострелко, Ясинський, 2). «Спорт-тайм»—«Динамо». 5:10 (Ржечко, Поворознюк, Місюра, 3 — Литвиненко, 3, Лукацький, 5, Несенюк, Волк).

Цей тур істотно змінив турнірну ситуацію. По-перше, команда «Голосу України» після перемоги над «СЭ» (4:1) забезпечила собі підсумкове перше місце. А от на друге вийшов ТРК «Київ», котрий відтіснив «Спорт-тайм», позиція якого вважалася непохитною, аж на четверте місце. А на третій позиції перед завершальним днем розташувалася команда інформаційного відділу ФК «Динамо», котра несподівано переконливо переграла спорттаймівців.

Дві країни — одна команда

Футбол. Це гасло підтвердили вчора на спільній прес-конференції у столичному Будинку футболу президент ФФУ Григорій Суркіс і президент Польського футбольного союзу (PZPN) Гжегож Лято. Керівники національних федерацій розповіли про підсумки дводенного візиту польської делегації до Києва, під час якої планується проведення низки двосторонніх засідань.

Спочатку пан Суркіс привітав свого колегу з обранням на посаду. Потім обидва президенти засвідчили, що навіть за умови світової фінансово-економічної кризи уряди України та Польщі рішуче налаштовані виконувати всі зобов’язання щодо підготовки Євро-2012.

Президент ФФУ нагадав, що всі політичні сили в нашій країні заявили: в жодному разі не підуть в опозицію до єврочемпіонату. Бажано, щоб слова не розходилися з ділом. А наші політики виявляли ще більше патріотизму.

— Утім, справи йдуть за наростаючою, — сказав Григорій Михайлович. — Уже функціонує красень-стадіон у Дніпропетровську, наступного літа елітна арена відкриє свої двері в Донецьку. Розпочалася серйозна реконструкція НСК «Олімпійський». Ведуться будівельні роботи на новому терміналі в аеропорту «Бориспіль» тощо.

Стосовно ситуації у Львові Григорій Суркіс сказав, що він дуже хотів побачити це чудове і важливе для країни місто серед тих, хто прийматиме Євро-2012. Воно і до кордону із Заходом найближче. Однак ситуація там непроста. Але, як кажуть, рятування потопаючих — справа рук самих потопаючих. В іншому разі знайдеться заміна.

Гжегож Лято розповів, що перший із польських стадіонів, котрі прийматимуть чемпіонат, з’явиться влітку наступного року в Познані. Стосовно ситуації у Варшаві, то там на місці майбутньої арени вже вбито спеціальні опори. Ну а термін здачі — до 2011 року.

Багато цікавої інформації надав присутній на прес-конференції головний операційний директор УЄФА Мартін Калін, котрий віднедавна став ще й координатором проекту «Євро-2012». До речі, чимала його заслуга в тому, що у Швейцарії та Австрії нинішнього літа відбувся чемпіонат Європи на найвищому рівні.

Отже, пан Калін, маючи високі повноваження УЄФА, всіма засобами сприятиме тому, щоб футбольний єврофестиваль в Україні та Польщі відбувся на найвищому рівні. Він сказав: «Зокрема, в Україні вже зроблено чимало. Однак попереду ще багато завдань. Але я переконаний, що українці, як і поляки, успішно впораються з дорученою великою справою. Побачите, як і колись у Португалії, завдяки єврочемпіонату в Україні та Польщі спостерігатиметься потужне економічне зростання».