«Я залишаюся на посаді голови Вінницької облдержадміністрації», — заявив після зустрічі з главою держави очільник регіону Олександр Домбровський, однак додав, що не змінив свого ставлення до жодного пункту своєї заяви про звільнення.

Нагадаємо, що його заява про відставку була спричинена незгодою з методами роботи секретаріату Президента, до того ж конфлікт між керівником краю та окремими чиновниками цієї структури обернувся для О. Домбровського доганою. Вважаючи її безпідставною, він і написав заяву про звільнення з посади.

Проте за керівника області, який є депутатом облради, заступилися колеги на сесії облради й звернулися до Президента з проханням не приймати відставку. З аналогічним проханням до глави держави звернулося Міністерство регіональної політики і будівництва (оскільки догану Домбровський отримав після того, як без дозволу керівника секретаріату Президента взяв участь у засіданні колегії названого міністерства).

— Головне завдання нині — вжити всіх заходів для мінімізації наслідків фінансової кризи, — каже О. Домбровський, — тому відставка не на часі. «В цьому я погоджуюся з Президентом», — зазначив він.

Сьогодні розпорядженням керівника Вінниччини заборонено заповнювати вакантні посади у бюджетних організаціях, призупинено створення нових бюджетних підрозділів, введено заборону на фінансування нових проектів з обласного бюджету. Завдяки цьому планують уникнути дефіциту коштів для фінансування існуючої мережі бюджетних установ і організацій.

Вінницька область.