Вчора Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення раднику-посланнику посольства Росії в Україні Всеволоду Лоскутову у зв’язку зі спробою посольства РФ організувати в Україні показ провокативного сюжету про події в Грузії. Про це повідомили у прес-службі МЗС.

Як зазначили в МЗС, Лоскутова викликали в міністерство і «висловили рішучий протест у зв’язку з тим, що Посольство РФ в Україні виступило співорганізатором відверто провокаційної антиукраїнської акції, проведення якої планувалося в готелі «Хаятт» (м. Київ)».

Під час цього заходу мала відбутися демонстрація «відеосюжету» про військовий конфлікт на території Грузії під назвою «Мистецтво зради», повідомляє прес-служба.

«У відеоматеріалі, сфабрикованому російськими спецслужбами, все поставлено з ніг на голову: глядачу, серед іншого, нав’язується цинічне твердження про нібито участь громадян України в російсько-грузинському конфлікті, «незаконне постачаннях» Україною зброї в Грузію тощо», — повідомили в МЗС.

«Викликають обурення дії посла Російської Федерації в Україні Віктора Черномирдіна і співробітників Посольства, котрі мали намір взяти участь у цій ганебної акції і чинили тиск на адміністрацію готелю, котра заборонила демонстрацію цієї фальшивки. Представнику Посольства РФ заявлено, що такі кроки російської сторони є неприйнятними і несумісними зі статусом дипломатичного представництва і загальновизнаними нормами міжнародного права», — відзначили в міністерстві.