Днями у Верховній Раді відбулася церемонія відкриття Програми стажування 2008-2009 років. Проект, ініційований українським парламентом та Асоціацією колишніх членів Конгресу США, відкриває перед молодими фахівцями двері у політику та державну службу. Протягом 13 років стажування пройшли 846 осіб, які нині працюють в органах державної влади, комерційних установах, міжнародних, громадських організаціях та наукових і дослідницьких центрах.

Нині ж керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук та Посол США в Україні Вільям Тейлор вручили посвідчення інтернів 79 молодим людям. Цього разу стажування вони проходитимуть не лише у Верховній Раді, а й у Кабінеті Міністрів та секретаріаті Президента.

«Завдяки вам діяльність парламенту стає більш відкритою і прозорою. Сподіваюся, що за десять місяців у вас буде можливість вникнути, як працює один із центральних органів держави — законодавчий орган. Побачити, що таке праця державного чиновника», —сказав, вітаючи інтернів, Валентин Зайчук.

Самі ж учасники програми стажування, амбітні та впевнені у власних силах, стверджують: ми — нова генерація молодих українців і патріотів, яка не на словах відстоюватиме позицію держави на міжнародній арені. Звісно, зізнаються вони, юнацький ентузіазм, можливо, з часом зникне. Але поки він є, саме таких людей треба залучати до політичного і громадського життя. Адже для того, щоб перебороти кризу і вивести державу на якісно новий рівень, потрібні нові діячі і нові ідеї.

Вл. інф.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.