Пріоритет номер один — мати працюючий парламент. «Якщо цього не вдається зробити, якщо коаліція не може знайти своє рішення у цьому форматі політичних сил, нам треба йти далі і рухатися, як того вимагає Конституція», — зазначив Президент Віктор Ющенко після ухвалення рішення про відставку Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. Водночас він сказав, що вважає це рішення неадекватною реакцією на політичні обставини роботи парламенту та зазначив, що не поділяє його. «У парламенті сьогодні не цим треба займатися. Те, що відбулося, не є внеском у стабілізацію ситуації в парламенті», — сказав глава держави.

Також В. Ющенко повідомив, що в середу провів консультації з кількома керівниками фракцій парламенту і самим А. Яценюком стосовно ситуації, яка склалася довкола намірів відправити Голову ВР у відставку. Президент підтвердив, що довіряє Арсенію Яценюку і свого часу підтримував його кандидатуру на посаду глави парламенту. «Переконаний, я в цьому не помилився, хоча було багато міркувань, кому треба бути Головою Верховної Ради», — сказав Президент. Також він нагадав, що після розпаду коаліції А. Яценюк, виконуючи умови коаліційної угоди, написав заяву про відставку. «Морально, етично я можу зрозуміти вчинок Арсенія Петровича, особливо після розпаду коаліції», — зауважив В. Ющенко, пославшись на важкі умови для продуктивної роботи, якщо кожного дня виникають суперечності навіть з приводу порядку денного сесії парламенту.

Коментуючи заяву Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про неможливість прийняття рішення про відставку Яценюка без погодження з Президентом, В. Ющенко назвав її «авантюрою прем’єра» та намаганням втягнути країну в «чергове шоу».