Таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко під час наради з керівниками силових структур. У нараді також взяв участь Голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Представляючи керівникам силових структур першого заступника глави адміністрації Президента Юрія Косюка, Петро Порошенко назвав його найкращим менеджером. «Я вважаю його найкращим менеджером, який має достатньо жорсткий стиль управління. Він має якісно покращити ситуацію з наведенням порядку в системі тилу, забезпечення логістики, тендерних процедур», — цитує главу держави його прес-служба. 
В ході зустрічі міністр оборони Валерій Гелетей, перший заступник глави адміністрації Президента Юрій Косюк та голова Державної прикордонної служби Микола Литвин отримали доручення у стислі терміни доповісти про ситуацію щодо покращення забезпечення військ, формування ефективної системи логістики та рішучих кроків у боротьбі з тероризмом. Під час наступного представлення офіцерському складу Міністерства оборони новопризначеного очільника відомства Валерія Гелетея глава держави назвав головним завданням, яке сьогодні стоїть перед новим керівництвом Збройних Сил, збереження територіальної цілісності України. «Бажаю, щоб під керівництвом міністра оборони Збройні Сили одержали перемогу, зберегли територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Сьогодні відбувається боротьба за незалежність України», — наголосив Петро Порошенко.
Президент також повідомив, що підпише указ про призначення нового керівника Державного концерну «Укроборонпром». «Я переконаний, що новітні зразки озброєння, які досі не випускалися у зв’язку з тим, що фінансування розкрадалося, нарешті мають надійти у війська. їх сьогодні конче не вистачає на сході», — зазначив глава держави.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).