Шановні друзі!
Від щирого серця вітаю кооперативну громаду України з Міжнародним днем кооперації!
Кооперативний рух, який набув організаційного розвитку ще два сторіччя тому, нині відіграє важливу роль в економіці переважної більшості країн світу. Майже один мільярд людей нашої планети обрали для себе переваги кооперативної моделі господарювання з її цінностями та принципами, визнаними світовою громадськістю.
Сьогодні кооперація займає важливе місце в структурі національної економіки, а вітчизняні кооперативні організації і підприємства роблять вагомий внесок у забезпечення зайнятості населення, оптимального використання місцевих ресурсів та зростання соціально-економічного і культурного рівня життя людей.
Переконаний, що кооперативний рух у нашій країні, керуючись у своїй діяльності принципами законності, солідарності, рівності та демократичності, є чудовим прикладом успішного гуртування людей в умовах складної суспільної, політичної та економічної ситуації задля досягнення спільної мети, обстоювання власних інтересів.
Запевняю, що у Верховній Раді України кооператори завжди знайдуть підтримку та сприяння у всіх ініціативах, спрямованих на поширення в державі демократичних цінностей, забезпечення прав та свобод громадян, проведення важливих економічних і соціальних реформ задля підвищення добробуту народу.
З вірою у європейське майбутнє України бажаю вагомих здобутків у відповідальній та важливій для гармонійного розвитку нашого суспільства справі. Миру, добра та щастя вам і вашим сім’ям!
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ.