Дорогі друзі!
Щиро вітаю вас із знаменною датою — 70-річчям визволення Ковеля від фашистських загарбників.
Цього вікопомного дня ми схиляємось у глибокій шані перед світлою пам’яттю героїв, які в тяжких боях визволяли Батьківщину, відстоювали її свободу і незалежність.
Понад три роки окупації, майже вщент зруйноване місто, більш як 15 тисяч воїнів, які полягли в боях за визволення Ковеля, — такий трагічний спадок лишила по собі та війна на вашій землі. Однак завдяки звитязі та самовідданості нашого народу відновилося з руїн місто, здобуло своє нове життя. І сьогодні, в годину непростих для України випробувань, нащадки героїв єднаються в непохитній любові до Батьківщини, у щирій вірі в щасливе майбуття прийдешніх поколінь.
Цього дня ми з особливою вдячністю вшановуємо ветеранів, які вибороли для нас мирне життя. Низький вам уклін за Велику Перемогу, за трудові звершення у повоєнні роки, за мудрість і підтримку в розбудові незалежної, демократичної України. Ваш подвиг, дорогі ветерани, вчить нас не лише цінувати і берегти мир, а й з усією мужністю ставати на захист волі та гідності свого народу, непорушних кордонів держави.
Бажаю усім ковельцям міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, безхмарного мирного неба!
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ.