Президент футбольного клубу «Прикарпаття» Анатолій Ревуцький не так давно на прес-конференції в Івано-Франківську оголосив про припинення існування свого клубу. Він повідомив, що клуб не отримав необхідної фінансової допомоги від влади, тому івано-франківську футбольну команду буде розформовано.

Останніми роками вже не раз йшлося про те, бути чи не бути в Івано-Франківську професіональному футбольному клубові. І основна причина — брак коштів. Команда під назвами «Прикарпаття», «Спартак» то зникала, то знову виринала на спортивній поверхні. Її намагалися рятувати і Калуське ЗАТ «Лукор», і приватні особи, і владні мужі. А торік залишитися в першій лізі реанімованому «Прикарпаттю» «допоміг» МФК «Миколаїв», який через ті само проблеми (фінансування) понизився в класі. Однак, на щастя, «Прикарпаття» наразі продовжує змагання. Можливо, знайшлися кошти і ситуація вирішилася позитивно? Ми зателефонували до Анатолія Ревуцького і почули обнадійливу звістку:

— Минулого тижня ми відкликали свою заяву про вихід із складу професіональної футбольної ліги і припинення участі в змаганнях першої ліги. І продовжуємо грати, — повідомив пан Анатолій. — Щоправда, ми не виїхали на календарний матч до Охтирки, тож згідно з правилами нам зарахували технічну поразку і призначили штраф. Але минулої суботи зіграли матч з «Закарпаттям». Якщо б ми не взяли участь у двох іграх, то автоматично були б зняті з першої ліги, а отже б втратили всі перспективи. Для того, щоб відновити професіональний футбол на Прикарпатті, потрібно було б починати весь шлях спочатку. Тому на рівні керівництва міста ми прийняли рішення про те, що треба знайти внутрішні резерви, щоб закінчити осінню частину чемпіонату. Для цього нам залишилося провести ще три зустрічі. Якщо осінню частину ігор закінчимо, то збережемо статус професіональної команди і матимемо шанс за зиму (друге коло змагань розпочнеться в середині березня) пошукати спонсорів і виробити систему діяльності клубу. Вважаю, що краще мати шанс відродити команду, ніж його втратити. Сподіваємося на підтримку футбольного клубу не лише з боку міської, а й обласної влади. Є попередні домовленості про зустріч із цього питання з головою ОДА Миколою Палійчуком.

Нагадаємо, що футбольний клуб на Прикарпатті — один із найстаріших в Україні. Він існує з 1942 року. 1989 року увійшов до п’ятірки перших професіональних клубів України.

Окрім «Прикарпаття», у першій лізі від області виступає також бурштинський «Енергетик». Наразі він перебуває на останній сходинці турнірної таблиці, тож має всі шанси залишити першу лігу.

Івано-Франківськ.