Чергові президентські вибори відбудуться із застосуванням державного реєстру виборців. Про це заявила на брифінгу заступник Голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

За її словами, до кінця нинішнього року ЦВК має завершити створення автоматизованої системи державного реєстру виборців, а з початку 2009-го розпочнеться робота над первинним уточненням списків виборців у державному реєстрі. Після цього списки опрацьовуватимуть на місцях фахівці регіональних органів адміністрування державного реєстру виборців, а потім остаточно уточнюватимуть у ЦВК.

Учора в ЦВК розпочалося навчання персоналу регіональних органів адміністрування державного реєстру виборців. Це понад дві тисячі спеціалістів, які працюватимуть на постійній основі. Навчання триватиме місяць. Захід організовано на виконання плану заходів, пов’язаних із формуванням інформаційно-телекомунікаційної системи державного реєстру виборців. Нині до навчання, яке проводитимуть окремі члени ЦВК, керівник служби розпорядника державного реєстру виборців, інші посадові особи і працівники секретаріату ЦВК, запрошено близько 70 осіб.