Під час засідання Кабінету Міністрів урядовці переймалися проблемами транспортної та будівельної галузі. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що Укрзалізниця отримала кредити Європейського банку реконструкції і розвитку на суму 125 млн. доларів та Європейського інвестиційного банку на 175 млн. євро, які будуть спрямовані на розширення парку рухомого складу. Це має на меті сприяти формуванню внутрішнього ринку металопродукції. Уряд має намір провести всі необхідні переговори для того, щоб придбати цей рухомий склад виключно на українських машинобудівних підприємствах за доступними цінами.

Допомогти будівельній галузі під час фінансово-економічної кризи уряд намагатиметься шляхом боротьби з місцевими поборами та удосконалення регуляторної політики. За словами прем’єра, «накрутки» до 50 відсотків, які створюються місцевою владою, роблять житло вдвічі дорожчим. Уряд наполягає на відновленні банками іпотечного кредитування. І, у свою чергу, вже передав до парламенту законопроект, присвячений проблемам будівельної галузі.

На прес-конференції після засідання уряду Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що відставка Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка не могла статися без вказівки Президента Віктора Ющенка. «Звільнення Арсенія Яценюка — це прагнення і бажання забити останній цвях у демократичну команду, яка сьогодні працює в парламенті, остаточно знищити надію на відновлення демократичної коаліції. Це спроба зачистити все, за що люди голосували в 2004 році і виходили на всі майдани», — сказала Ю. Тимошенко.

Глава уряду також наголосила, що БЮТ має намір докласти всіх зусиль для відновлення демократичної коаліції у попередньому складі або з приєднанням Блоку Литвина. У разі створення коаліції з Блоком Литвина її політична сила готова піти на «доформатування уряду» і обрання глави парламенту від цієї коаліції.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко (ліворуч) та міністр економіки Богдан Данилишин.