Футзал. VІІ турнір команд журналістів «Кубок «Голосу України». 10—14 листопада. 1-й тур. «Спорт экспресс в Украине» — інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ). 1:3 (Талимончик — Вишневський, 3). «Новий канал» — «Спорт-тайм». 7:9 (Маргієв, 6, Квашенко — Місюра, 7, Поворознюк, Власенко). «Голос України» — ТРК «Київ». 10:2 (Киричок, 5, Гайдученко, 3, Пекний, Рачковський).

На відміну від попередніх турнірів, змінено регламент. Нагадаємо, що раніше, як правило, суперечку вели принаймні вісім колективів. На жаль, наші традиційні учасники, зокрема «Український футбол», «Команда», «Газета по-киевски», 5-й канал з різних причин не змогли зіграти в нашому турнірі. Сподіваємося, що в майбутньому у цих команд знову виникне інтерес до «Кубка «Голосу України».

Отож, шість команд за коловою системою змагаються за перемогу. Втім, як то кажуть, нема добра без лиха. Перший тур показав, що цього разу відверто слабких не спостерігається. Гостра боротьба точиться до останньої секунди в кожному поєдинку. Скажімо, динамівці в середині першого тайму залишилися вчотирьох (саме стільки гравців від кожної команди мають право перебувати на майданчику) і таким складом (без замін) грали до завершення поєдинку. І... перемогли сильного суперника, котрий мав довгу лаву запасних.

Бойовитість продемонстрували футболісти «Нового каналу», котрі в дебюті пропустили чимало м’ячів від колег з «Прес-тайму». Однак знайшли сили і майже наздогнали «втікачів». Лідер команди «Нового каналу» Олексій Маргієв бився, мов лев, і забив прес-таймівцям шість (!) м’ячів із семи.

На один м’яч менше в активі гравця господарів Сергія Киричка. Втім, нехай вас не вводить в оману рахунок зустрічі. Дебютант наших змагань — команда ТРК «Київ» — билася з усіх сил проти незмінного чемпіона. Але досвідчений воротар голосоукраїнців Олександр Сусленко був, як то кажуть, на висоті. Він багато разів рятував свою команду.

Суперники готуються

Футбол. Тренер збірної Норвегії Аге Гарейде оголосив список гравців, які готуватимуться до товариського поєдинку проти збірної України, котрий, як відомо, відбудеться 19 листопада в Дніпропетровську.

Воротарі — Єспен Йонсен («Стремсгодсет»), Йон Кнудсен, Йон Гейланд, Геннінг Гаугер (усі — «Стабек»); польові гравці — Могаммед Абделауе, Даніель Гольм, К’єтіл Вехлер (усі — «Волеренга»), Джон Кар’ю («Астон Вілла», Англія), Тарік Еліюнуссі, Кристіан Гріндгейм (обидва — «Геренвен», Нідерланди), Бреде Гангеланд («Фулгем», Англія), Торстейн Гельстад, Фредрік Стремстад (обидва — «Ле Ман», Франція)), Том Геглі («Тромсе»), Тронд Ольсен («Буде/Глімт»), Мортен Педерсен («Блекберн», Англія), Торе Регініуссен («Тромсе»), Б’єрн Ріісе («Ліллестрем»), Йон Ріісе («Рома», Італія), Пер Ск’єльбред («Русенборг»).

Збірна Норвегії невдало стартувала у відбірному турнірі до ЧС-2010. Після трьох проведених матчів вона посідає останнє місце в 9-й групі. Підопічні Гарейде зіграли внічию з Ісландією та Шотландією та мінімально поступились Нідерландам. У рейтингу ФІФА скандинави посідають 39-е місце, українці — 19-е.