Українські фотомитці — на висоті! Про це сказали на прес-конференції авторитетні експерти, члени журі першого міжнародного фотосалону «Світло і тінь-2009». Вони приїхали до Львова, щоб вибрати із трьох тисяч надісланих із усього світу знімків кращі.

Для переможців у номінаціях «вільна тема», «фотожурналістика» та «гумор» передбачено 48 різних нагород. Зокрема, золоті, срібні та бронзові медалі (загалом дев’ять) — від Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО. Гості із Люксембургу, Австрії, Німеччини відзначили високий рівень організації фотосалону, ініційованого шевченківським лауреатом Василем Пилип’юком.

Відбираючи фотознімки, експерти не знали імен авторів і країн їхнього походження. А у виборі володаря гран-прі фотосалону усі були одностайні. Цю нагороду здобув Андрій Золочевський із Сімферополя за роботу «Ностальгія».

Публічна презентація кращих фоторобіт відбудеться 6 червня. У рамках фотосалону передбачена й благодійна акція з відновлення дитячих фотогуртків у Львівській області.

На знімку: «Ностальгія».

Фото Андрія ЗОЛОЧЕВСЬКОГО.