Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 14-й тур.

«Харків» — «Дніпро». 0:2. 1 500 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Воробей, 69, Назаренко, 81. Вилучено Касьянова («Харків», 90+1, два попередження).

«Зоря» — «Іллічівець». 2:1. 6 500 глядачів. Арбітр — Орєхов (Київ) . Голи: Бага, 33, Джінані, 67 — Ярошенко, 18. Вилучено Ліму («Іллічівець», умисний удар суперника після зупинки гри).

«Карпати» — «Арсенал». 3:2. 4 800 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Гурулі, 2, Кузнецов, 10, Кожанов, 14 — Закарлюка, 4 (п), Олійник, 54.

«Таврія» — «Шахтар». 0:2. 7 000 глядачів. Арбітр — Шмигельський (Львів). Голи: Фернандіньо, 19, Селезньов, 71.

«Металург» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя). 3:1. 1 500 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Макрідіс, 31, Ткаченко, 60, Чечер, 65 — Алозі, 55.

«Чорноморець» — «Ворскла». 0:1. 6 500 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Гол: Кравченко, 37.

«Кривбас» — «Металіст». 1:3. 1 500 глядачів. Арбітр — Капітаніс (Кіпр). Голи: Мотуз, 87 — Валяєв, 14, Фомін, 30, Девич, 66 (п).

«Динамо» — «Львів». 1:0. 6 000 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ). Гол: Ель Каддурі, 75. На 13-й хвилині Алієв («Динамо») не реалізував пенальті (воротар).

Бомбардири: Бангура («Динамо») — 11 м’ячів, Коельо («Металіст») — 9, Мілевський («Динамо»), Джінані («Зоря») — по 7.

Бойовим і безкомпромісним був матч у Львові. Глядачам, принаймні, поєдинок мав сподобатися. Ще б пак, йшла лише чотирнадцята хвилина, а у воротах уже побувало чотири (!) м’ячі. Щоправда, ліпше почувалися господарі, бо вели перед — 3:1. Після перерви кияни намагалися надолужити згаяне. Їм навіть вдалося скоротити розрив у рахунку до мінімуму. З’явилася інтрига, але «Карпати» вистояли.

Пригадується, як на старті чемпіонату президент ФК «Арсенал» Вадим Рабинович розповідав чимало захопливих історій. Зокрема про те, що його клуб неодмінно боротиметься за право виступати в Кубку УЄФА. Однак тепер оті, пробачте, несерйозні і безпідставні заяви в багатьох, м’яко кажучи, викликають лише посмішку.

А от наставникові «канонірів» Олександрові Заварову нині не до жартів. Він відверто зізнався у Львові, що його команді доведеться докласти чимало зусиль, щоб ... залишитися у Прем’єр-лізі.

Перемога в Сімферополі трохи поліпшила турнірне становище «Шахтаря». Але три очки чемпіонові дісталися не просто. Лише влучний удар Селезньова за 19 хвилин до завершення матчу дозволив «гірникам» перевести подих.

Ще важче було лідерові. Юрій Сьомін вніс певні зміни у склад після матчу з «Порту». Випустивши Романчука, Шацьких та Бангура. На жаль, оця трійця, як на мене, зіграла просто невдало. Особливо прикро, що не був активним і воротам суперника не загрожував Бангура. Схоже, що останнім часом «Динамо» потрапило до функціональної ями. Що й казати, це дуже складний період. І пережити його важко. А грати доводиться часто, і результатів вимагають високих.

Кілька слів про суперника динамівців. Після того, як ФК «Львів» очолив Сергій Ковалець, цей колектив почав грати значно осмисленіше. А бойовитості йому не бракувало і раніше. От і в Києві львів’яни влаштували динамівцям серйозне випробовування. Щоправда, в тій зустрічі все могло відбуватися за іншим сценарієм, якби кияни реалізували пенальті, призначений ще в дебюті.

Після цієї осічки для господарів почалася справжня мука, бо суперник опирався, мов шалений. Та й атакувати не забував, інколи притискаючи динамівців до їхніх воріт. І лише дивовижний удар Ель Каддурі здалеку приніс лідерові чергову перемогу.

Насамкінець — про прикре. На жаль, динамівці зазнали відчутних кадрових втрат. Напередодні матчу зі «Львовом» на тренуванні травмувалися Шовковський і Нінкович. А вже під час зустрічі серйозного ушкодження зазнав Михалик.

На знімку: Ель Каддурі (ліворуч) і Мілевський щасливі, нарешті забили «Львову».

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.

Арбітр викликав «швидку»...

На 51-й хвилині матчу Прем’єр-ліги з футболу в Донецьку між місцевим і запорізьким «Металургами» ледве не сталося трагедії. У центральному колі в боротьбі за м’яч головами зіткнулися нападник запорожців Силюк і донецький оборонець Білозор. Форвард гостей, якому удар головою прийшовся у скроню, звалився на газон, мов боксер під час нокауту.

Арбітр матчу киянин Євген Венгер оперативно зреагував на ситуацію, гукнувши: «Швидку» на поле!». Пан Венгер розповів кореспондентові «Голосу України», що під час падіння на спину Сергій Силюк проковтнув язика. Якби не своєчасне втручання лікарів команди та чергової бригади «Швидкої допомоги», наслідки цього зіткнення могли стати для гравця фатальними. А так обійшлося струсом мозку. І слава Богу!