МЗС та УНІАН оголосили конкурс на кращі журналістські роботи про НАТО

Міністерство закордонних справ України та інформаційне агентство УНІАН оголосили Всеукраїнський конкурс серед журналістів на кращі роботи з тематики НАТО.

Про це на прес-конференції повідомили заступник начальника департаменту НАТО МЗС України Вадим Пристайко та головний редактор УНІАН Олександр Харченко.

У конкурсі можуть узяти участь публікації, відео- та аудіоматеріали, які вийшли у період з 1 січня до 12 грудня 2008 року. Перша премія становитиме п’ять тисяч, друга — три тисячі, третя — одну тисячу гривень. Також встановлено сім заохочувальних нагород у розмірі 300 гривень. Підсумки конкурсу будуть підбиті напередодні нового року.

За словами Вадима Пристайка, цей конкурс — один із приблизно 70 заходів, запланованих МЗС у цьому році в сфері євроатлантичної інтеграції України.

Олександр Харченко відзначив, що для агентства конкурс є не комерційним, а радше іміджевим проектом. За допомогою конкурсу його організатори розраховують надати українцям більше інформації про альянс, а також розширити діапазон ЗМІ, у яких висвітлюється згадана тематика.

При цьому учасники прес-конференції запевнили, що на конкурс прийматимуться матеріали як схвального, так і критичного характеру. «Головне, щоб вони були аргументованими», — наголосив Олександр Харченко.

Свої роботи можна надсилати на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 4, агентство УНІАН, з приміткою «На конкурс про НАТО» або на електронну пошту konkurs@unіan.net.

Рятувальники на будь-який випадок

Створити єдину централізовану аварійну службу вирішили в Севастополі. Міська влада дійшла висновку, що за наявної великої кількості обслуговуючих організацій часом немає кому усувати аварії на міських комунікаціях, у будинках і квартирах городян. Таке становище склалося через крайню зношеність інженерної інфраструктури.

За пропозицією заступника голови Севастопольської міськдержадміністрації Мирослава Сагайдака для виправлення ситуації буде створено підприємство, яке зможе не тільки приймати заявки, а й миттєво в будь-який час доби у вихідний або святковий день відреагувати й усунути аварійну ситуацію або несправність. Для цього в службі передбачені підрозділи, здатні усунути аварію будь-якого характеру.

Микола МАГДИЧ.

Севастополь.