Крім зустрічей з читачами на промислових підприємствах, у сільськогосподарських товариствах, у навчальних закладах, творчий «десант» парламентської газети, який складався з молодих і спортивних журналістів, провів з півдесятка зустрічей з міні-футболу. Це були завзяті, гарячі матчі, від яких отримали позитивний заряд енергії й їх учасники, й глядачі.

Першого ж дня, після відвідин сільськогосподарських підприємств «Плешканівське» та «Агрофірма «Маяк», у райцентрі Золотоноша відбувся матч між збірними командами «Голосу України» та міста.

Зустріч проходила на майданчику зі штучним покриттям, просто неба. Стояла гарна сонячна погода, гойдалися на легенькому вітерці кольорові кульки з логотипами нашої газети. Обласне телебачення, яке знімало матч, щирість вболівальників місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, додавали футболістам ентузіазму і бойового духу.

Спортивний журналіст, який вів репортаж з золотоніського міні-поля, констатував, що «зустріч пройшла з відчутною перевагою гостей». Так воно й було насправді. «Голосоукраїнці» виграли у господарів з рахунком 7:1. Й подякували сердечно Миколі Строканю, начальникові відділу з фізичної культури та спорту Золотоніської міськради, чудовій людині, відданій своїй справі, за допомогу в організації товариського матчу.

Наступні матчі, які відбулися в обласному центрі, виявилися значно важчими і запеклішими. Та все ж, попри відмінну фізичну підготовку і вишкіл збірної Черкаської академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, журналісти здолали опір майбутніх вогнеборців. Перемогу вдалося вибороти і в напруженому поєдинку зі збірною Інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Національного університету імені Богдана Хмельницького.

А ось зустріч з футболістами Смілянського лісгоспу Черкаського управління лісового та мисливського господарства стала для «голосоукраїнців» справжнім іспитом. Лісівники виявилися «міцними горішками». Недарма команда лісгоспу «Явір» постійно перебуває у п’ятірці лідерів обласної першості з футболу. Багато уваги розвитку спорту приділяє директор лісгоспу, сам завзятий фізкультурник, Юрій Сегеда (на знімку). Щороку в організації, де працюють близько 300 осіб, проводять спартакіади, різноманітні змагання. Для цього є гарні умови. Стадіон «Авангард», де тренуються лісівники, має чудовий закритий спортзал.

У ньому й відбувся захоплюючий матч. Попри травми, одержані у попередніх зустрічах, журналісти впевнено атакували і вели у рахунку. Однак під кінець поєдинку чи то втома далась взнаки, чи трохи послабили увагу — і досвідчені лісівники не впустили свого моменту... З перевагою в один м’яч вирвали перемогу — 5:4. На згадку про перебування у славному місті Сміла і про зустріч на спортивному майданчику господарі і гості сфотографувалися біля пам’ятного знака, присвяченого 100-річчю смілянського футболу. Дякуючи за спілкування, «голосоукраїнці» запросили спортсменів-лісівників до Києва, щоб ще раз зустрітися із смілянами, тепер — у «рідних» стінах.

Черкаська область.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.