Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк привітав Барака Обаму з його обранням Президентом Сполучених Штатів Америки

Його Високоповажності

Пану Бараку Хусейну ОБАМІ

Новообраному Президенту

Сполучених Штатів Америки

Ваша Високоповажносте,

Дозвольте від імені Верховної Ради України та від себе особисто з великою приємністю висловити Вам щирі й теплі вітання з нагоди Вашого обрання Президентом Сполучених Штатів Америки.

Переконаний, що за час Вашого президентства традиційно міцні політичні й економічні відносини між Україною і Сполученими Штатами будуть розширюватися, що допоможе нам гідно протистояти існуючим і виникаючим глобальним викликам, а двосторонні стосунки стратегічного партнерства зміцнюватимуться й надалі для блага наших народів.

Я щиро сподіваюся, що наші країни, поділяючи спільні демократичні цінності, продовжуватимуть тісно співпрацювати на благо миру, стабільності і сталого розвитку в усьому світі.

Користуючись цією нагодою, хочу побажати Вам міцного здоров’я і усіляких успіхів у Вашій дуже відповідальній політичній та громадській діяльності, а народу Сполучених Штатів миру і процвітання.

Прийміть, Ваша Високоповажносте, запевнення у моїй вельми високій до Вас повазі.

Щиро Ваш,Арсеній ЯЦЕНЮК.

Влада повернула довіру до гривні

Глава держави просить уряд відкликати бюджет-2008, готувати бюджет-2009 і запустити роботу стабілізаційного фонду

На вчорашньому засіданні Ради національної безпеки і оборони Президент України Віктор Ющенко закликав уряд відкликати з Верховної Ради проект змін до держбюджету на поточний рік і зайнятися підготовкою держбюджету-2009. «У нас немає багато часу для того, щоб робити якісь роздуми, навіть коаліційного характеру», — зазначив глава держави.

Водночас Віктор Ющенко переконаний, що завдяки згуртованим діям влади вдалося позитивно завершити перший етап переговорів з МВФ і певним чином стабілізувати фінансово-банківський сектор економіки, зокрема, повернути довіру населення до банків і національної валюти. Так, за його словами, за останні кілька днів депозитні вклади населення збільшилися на два мільярди гривень.

Щоправда, глава держави не задоволений виконанням антикризових законів і закликав своїх підлеглих вжити заходів для запобігання масового безробіття, а уряд — терміново запустити роботу стабілізаційного фонду.

Крім того, глава держави закликав терміново вирішити питання стабілізації діяльності Промінвестбанку. Президент наголосив: незалежно від механізмів, які будуть задіяні для порятунку ПІБу, головне — це підвищити його ліквідність. Віктор Ющенко також закликав усі гілки влади посилити співпрацю з організаціями, що займаються проблемами людей з вадами зору.