Хулігани побили працівника прокуратури

У дитячому кафе «Карлсон» у Чернівцях працівник прокуратури намагався припинити хуліганські дії сп’янілих молодиків, захищаючи свою родину. У результаті зі струсом головного мозку та іншими тілесними ушкодженнями потрапив до лікарні.

А перебував у кафе потерпілий із дружиною, родичами та знайомими з нагоди дня народження сина, яке й відзначали разом з іншими дітьми віком від 2 до 5 років. Компанія молодиків з 20—22 осіб, будучи напідпитку, спершу сперечалася з працівниками кафе й погрожувала фізичною розправою, а потім почала бити пляшки, ламати двері, що вели до зали, де перебували діти. Працівник прокуратури намагався припинити дебош і наказав хуліганам вийти із зали й не заважати дітям. Але четверо найагресивніших з них накинулися на чоловіка з кулаками. Уже на вулиці, захищаючи себе та членів своєї родини, прокурор зробив два попереджувальні постріли в повітря зі спецзасобу травматичної дії, однак нападники продовжували бити його й вирвали з рук зброю. Лише після приїзду міліції бійку вдалося припинити. Проти хуліганів порушено кримінальну справу.

Безробітним радять зайнятися зеленим туризмом

Для 17 молодих безробітних Кіцманського району Чернівецької області служба зайнятості провела семінар з організації сільського зеленого туризму. На нього запросили й представників «Асоціації виробників Буковини» та колишніх безробітних, які вже розпочали власну справу. Серед цих учасників семінару-тренінгу 8 безробітних виявили бажання зайнятись підприємницькою діяльністю. Шістьом призначено психодіагностичне обстеження для перевірки здібностей до підприємництва, а двоє ще обмірковують можливість відкрити власну справу за сприяння служби зайнятості. Нагадаю, що цього року в області за рахунок коштів соціального фонду 268 безробітних отримали одноразову виплату допомоги для організації підприємницької діяльності. Середній розмір цієї виплати — 3 908,2 гривні.

Потерпілим підприємцям Калинівського ринку нараховано по 5 тисяч гривень допомоги від уряду

У суботу відбулася зустріч голови ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксани Продан з підприємцями, які працюють на Калинівському ринку в Чернівцях. Про це повідомили у прес-службі облорганізації ВО «Батьківщина». Оксана Продан поінформувала підприємців про роботу урядової комісії з проблемних питань функціонування Калинівського ринку. Ішлося також про стан здійснення виплат урядової допомоги підприємцям ринку, які постраждали від повені. Таку допомогу з розрахунку 5 тисяч гривень на сім’ю вже нараховано 2 435 підприємцям ринку.

Сергій СУЛИМА.