Державна цільова соціальна програма «Школа майбутнього», що передбачає створення та випробування п’яти інноваційних моделей новітніх навчальних закладів в Україні в м. Ялті не була забезпечена фінансовими ресурсами майже на третину від передбаченого програмою обсягу.

Такого висновку дійшла Колегія Рахункової палати за результатами аудита ефективності використання у 2007 році та І півріччі 2008-го субвенції.

Як встановили аудитори, Кабінет Міністрів, Міністерство освіти і науки України, Рада Міністрів АРК, виконком Ялтинської міської ради не забезпечили у 2007—2008 роках належними фінансовими ресурсами (а це близько восьми мільйонів гривень) обсяги робіт, кінцевою метою яких мало стати створення «Школи майбутнього».

Міською радою та її структурними підрозділами не повною мірою забезпечено вчасний та дієвий контроль за використанням виділених бюджетних коштів. У результаті майже два мільйони гривень витрачено з порушенням чинного законодавства. Відділ капітального будівництва, порушуючи чинне законодавство, фактично не прийняв в експлуатацію навчальний корпус і територію школи, де вже виконали капітальний ремонт, і де з 1 вересня почалися заняття.

36,7 мільйона гривень, передбачені зазначеною програмою, мають бути спрямовані переважно на проведення реконструкції та обладнання приміщень експериментального навчально-виховного комплексу «Школа майбутнього». Фінансування заходів з реалізації програми за напрямом підвищення якості освітніх послуг відповідно до потреб та здібностей школярів не передбачено. А це унеможливлює провадження інновацій, спрямованих на вдосконалення процесу навчання та виховання, створення ефективної системи профорієнтаційної роботи, провадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій навчання.

Прес-служба Рахункової палати.