Львів

Дітей рятують діти

Третій етап благодійного марафону «На долю майбутньої нації» відбувся у Львові. Його організувало молодіжне об’єднання «Золота молодь Винник».

— 2006 року ми за підтримки міськради розпочали благодійний марафон «На долю майбутньої нації», мета якого — допомагати хворим дітям, -зазначає голова міської організації «Золота молодь Винник» Богдан Шустер.

Тоді за кошти, зібрані школярами, облаштували палату в лікарні «Охматдит». Після другого етапу закуплено медикаменти та вітаміни для дітей Винниківської спеціалізованої школи-інтернату № 9.

Цього року є намір купити ультразвуковий апарат та облаштувати кабінет у місцевій поліклініці.

Лариса ФАНГА.

КИЇВ

Для початку — догана

Члени колегії Міністерства освіти і науки заслухали доповідь комісії про результати перевірки діяльності Управління ліцензування, акредитації та нострифікації (УЛАН) та Державної акредитаційної комісії (ДАК) у 2007—2008 роках.

Зважаючи на наявність істотних порушень і недоліків, колегія рекомендувала міністру освіти і науки розглянути питання щодо доцільності подальшого перебування М. Михайліченка на посаді начальника Управління ліцензування, акредитації та нострифікації та притягнення до відповідальності заступника міністра В. Шинкарука.

Члени колегії також рекомендували комплексно перевірити діяльність ДАК та розробити план з усунення виявлених недоліків і порушень.

Від редакції. Коли матеріал готувався до друку, нам повідомили: М. Михайліченку оголошено догану; роботу ДАК міністр наказав комплексно перевірити.

Влада допомагає знайти роботу

Відтепер студенти та випускники столичних ВНЗ мають змогу без проблем працевлаштуватися — на базі вузів відкриваються філії Київського молодіжного центру праці.

Столична влада зацікавлена в тому, щоб молодь реалізувала свій потенціал. На жаль, є такі ВНЗ, які «штампують» дипломи, але випускники не працюють за здобутими спеціальностями. У центрі можна отримати допомогу в постійному, тимчасовому або сезонному працевлаштуванні та консультації юристів та психологів. Тут молоду людину зорієнтують у морі підприємництва та поінформують щодо участі у всеукраїнських конкурсах «Бізнес-план» та «Молодий підприємець року».

Філії сприяють оздоровленню студентів, участі у різноманітних екскурсійних програмах, пізнавальних турах, стажуванню або підвищенню кваліфікації за кордоном.

Центр працевлаштування вже функціонує в 13 столичних ВНЗ, зокрема, у національних лінгвістичному університеті, університеті харчових технологій, педагогічному університеті імені Драгоманова, університеті будівництва та архітектури тощо. До кінця року їх планується відкрити ще у кількох вузах.