Міжнародний валютний фонд надає Україні кредит у розмірі 16,4 мільярда доларів. Таке рішення було озвучено на засіданні Ради директорів МВФ у Вашингтоні (США) за участі Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка, повідомляє прес-секретар Голови Верховної Ради.

За словами глави українського парламенту, «рішення Міжнародного валютного фонду є надзвичайно позитивним сигналом для всіх інших міжнародних інвесторів».

Під час розмови з представниками МВФ Арсеній Яценюк запевнив співрозмовників, що надані кошти будуть використовуватись максимально прозоро.

«Я сподіваюся, що Україною буде використаний зовсім незначний ресурс з виділеного кредиту. Адже основне завдання цих коштів — це підтримання обмінного курсу України та її платіжного балансу. Цей кредит має бути спрямований на розвиток української економіки», —зазначив Арсеній Яценюк.

Голова Верховної Ради України наголосив, що «це було взагалі перше рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду з подолання фінансової кризи і це сталося на прикладі України».

Нагадаємо: четвертого листопада Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк терміново відбув з робочою поїздкою до Вашингтона (США) з метою проведення переговорів щодо надання Україні кредиту від Міжнародного валютного фонду.