Чи законним був відеозапис?

Учора в. о. глави СБУ Валентин Наливайченко оприлюднив кілька імен народних депутатів України, навів задокументовані факти їхньої нібито причетності до корупційної діяльності. Як докази журналістам навіть прокрутили кіно, зняте в кабінеті судді, що отримує гонорари за свої рішення. Щоправда, за кадром залишилося запитання, чи законним було встановлення відеокамери в цьому кабінеті...

Зокрема, йдеться в одному випадку про тиск на суд і хабарі судді, а в іншому — про незаконне надання статусу ветеранів Великої Вітчизняної війни людям, які не мають на це права. Спецслужба вже передала Генеральній прокуратурй України матеріали для порушення кримінальної справи відносно цих людей. Такий, за словами глави СБУ, результат боротьби Служби безпеки з корупцією у всіх сферах і всіх інститутах влади.

На запитання, чи не є озвучені заяви переслідуванням політичних опонентів, глава СБУ відповів: «Там, де є матеріали, що свідчать про корупційні діяння, необхідно довести справу до суду, і там установлювати, були чи не були порушення. Шляхом судового розгляду, а не політичного розслідування. Ми нікого не обвинувачуємо. Ми просимо уможливити порушення Генеральною прокуратурою кримінальної справи по конкретних матеріалах і довести ці справи до суду».

Про обвинувачення і старий мотлох

Народний депутат України («НУ—НС») Геннадій Москаль заявляє, що має намір опротестувати в суді висловлення в. о. глави СБУ Валентина Наливайченка.

«Матеріали, про які говорить Наливайченко, уже давно були в Генпрокуратурі, і вона однозначно відмовила в порушенні кримінальної справи, — сказав Г. Москаль. — Якщо тимчасовому керівнику СБУ так кортить покопирсатися у старому мотлоху, то чому це має ставати об’єктом інтересів усіх силових структур держави?»

(Прес-служба «Народної самооборони».)