Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4-й тур. 5 листопада.

Група E. «Ольборг» (Данія) — «Вільярреал» (Іспанія). 2:2. «Селтик» (Шотландія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:1. «МЮ», «Вільярреал» — по 8 очок, «Селтик», «Ольборг» — по 2.

Група F. «Фіоретина» (Італія) — «Баварія» (Німеччина). 1:1. «Ліон» (Франція) — «Стяуа» (Румунія). 2:0. «Ліон», «Баварія» — по 8, «Фіорентина» — 3, «Стяуа» — 1.

Група G. «Арсенал» (Англія) — «Фенербахче» (Туреччина). 0:0.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Порту» (Португалія). 1:2. Голи: Мілевський, 21, Роландо, 69, Лучо, 90+3.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, Вукоєвич, Гіоане (Бангура, 60), Єременко, Каддурі, Алієв, Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.

«Порту»: Елтон, Сапунару (Пеле, 68), Роландо, Бруну Алвеш, Педру Емануел (Ліно, 78), Фернандо, Лучо, Мейрелеш, Родрігес, Сектиуї (Галк, 46), Лісандро. Тренер — Жезуалду Феррейра.

Попереджено: Каддурі, 31, Родрігеса, 84, Лучо, 87.

Вилучено Лучо, 90+4 (два попередження).

Арбітр — Конрад Плаутц (Австрія).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 12 градусів. 16 300 глядачів.

Група H. БАТЕ (Білорусь) — «Зеніт» (Росія). 0:2. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Ювентус» (Італія). 0:2. «Ювентус» — 10 очок, «Реал» — 6, «Зеніт» — 4, БАТЕ — 2.

Програвати вдома особливо неприємно, а ще важче на душі, коли суперник забиває переможного м’яча на третій доданій хвилині. Це при тому, що динамівці зіграли на цілком пристойному рівні, з повною самовіддачею, створили чимало гольових моментів. Самі були дуже близькі до переможного удару: за дві хвилин до завершення основного часу Вукоєвич не скористався передачею Мілевського, а зблизька влучив у стійку воріт. Як тут не схопитися за голову з відчаю?

А ще запам’ятався епізод, коли Мілевський зробив витончену перелачу на Алієва, а той з кута воратарського не зміг надіслати м’яча повз воротаря. Якби Олександр забив, рахунок став би 2:0. Звісно, це ще не перемога, але була б добра заявка на успіх.

Що й казати, футболісти «Порту» разом із своїм тренером влаштували ретельну роботу над помилками, припущеними в першій зустрічі. І це дуже позначилося на грі гостей. З перших же хвилин київського поєдинку вони дали зрозуміти господарям, що якнайсерйознішим чином налаштувалися на реванш. Додайте до цього, що сумарно футболісти «Порту» значно досвідченіші за динамівських.

І, наче грім серед ясного неба, стала для них результативна контратака «Динамо». Гіоане отримав передачу врозріз з глибини, переадресував м’яча упоперек на Мілевського. А той з лінії карного майданчика влучно пробив низом у кут воріт — 1:0. Швидкий гол, звісно, дарував райдужні перспективи. Однак португальські футболісти швидко оговталися і знову почали турбувати Богуша.

У першому таймі їм все-таки не вдалося забити, бо у киян ще було вдосталь сил, щоб і добре оборонятися, і гостро атакувати. Однак неприємності невідворотно наближалися. Гості вже вкотре розіграли штрафний удар. Мейрелеш виконав точну передачу на голову Роландо, і той довів справу до кінця — 1:1.

Неприємно? Так. Але мало хто міг подумати тоді, що все взагалі завершиться бідою. Навпаки, більшість гадала, що ось-ось «Динамо» завдасть вирішального удару. Юрій Сьомін ще перед цим епізодом випустив на поле другого форварда. Однак, на відміну від гравця «Порту» Галка, наш Бангура, на жаль, так і не увійшов у гру по-справжньому.

— Юрію Павловичу, от уже вдруге в цьому турнірі «Динамо» пропускає м’ячі на останніх хвилинах і втрачає очки. Яка причина? — запитали тренера киян.

— Насамперед пов’язую це з нереалізацією моментів. Скажімо, проти «Арсеналу» був вихід двох наших проти одного лондонця. І — нічого. Сьогодні влучили в стійку воріт. Потім ще був невикористаний момент і після нього отримали контратаку. Дозволили форвардові суперників п’ятдесят метрів протягти м’яча і... нам забили. Це наслідок утоми, та й концентрацію трохи загубили.

— Я б не посилався на невдачу, — сказав після поєдинку президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс. — Це футбол! Ми не забили, нам забили. Щоправда, не обов’язково було за рахунку 1:1 всією командою кидатися вперед вигравати. Після поразки наша ситуація стала складнішою. Але і за таких умов шанси вийти з групи залишилися. Тільки-но розмовляв із нашими лікарями: тренується Юссуф, цілком можливо, що до матчу в Лондоні набере форму Гусєв — це явне посилення. І Корреа, сподіваюся, буде в бойовій готовності. Адже грати одинадцятьма футболістами в Лізі чемпіонів дуже складно. Хоча і сьогодні ми могли випустити Черната. Але, враховуючи габарити гравців «Порту», нам насамперед варто було думати, як зберегти недоторканними свої ворота...

На знімку: момент київської зустрічі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.